La ce soluție pot apela cei care s-au vaccinat cu prima doză cu AstraZeneca, dar o refuză pe a doua

329
La ce soluție pot apela cei care s-au vaccinat cu prima doză cu AstraZeneca, dar o refuză pe a doua - 00094l8cf-1615979106.jpg

Articole recomandate

Cei care au făcut prima doză din vaccinul AstraZeneca dar refuză acum să o facă și pe a doua ar putea, eventual, relua procesul de imunizare, cu un alt ser, cel mai devreme peste patru săptămâni. Precizarea vine de la medicul Valeriu Gheorghiță, care spune că trebuie totuși așteptată decizia de joi a Agenției Europene a Medicamentului.


"Schema recomandată de vaccinare sugerează, cât se poate de clar, menţinerea acelui tip de vaccin şi pentru cea de-a doua doză. În ceea ce priveşte vaccinul de la AstraZeneca este greu să anticipăm intervalul corespunzător de timp după care ar trebui să facem, dacă decidem şi dacă se va recomanda acest lucru, o a două doză, dintr-un alt vaccin. Probabil că un interval de 4-8 săptămâni este unul rezonabil", a declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, la Antena 3.  


Jumătate de milion de români sunt pe lista de așteptare pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Ei se adaugă celor un milion și jumătate care au primit deja cel puțin o doză.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7494 secunde