Klaus Iohannis: Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă

403
Klaus Iohannis: Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă - klausiohannisstaredeurgen5391200-1591705629.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că se impune prelungirea stării de alertă, cu mai puține restricții și a făcut un apel către parlamentari în acest sens.


"Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de îmbolnăviri noi, faptul că avem în continuare în jur de 150 de persoane la tratament intensiv, internați în spitale, faptul că și ultimul weekend de relaxare totuși s-a simțit, nu în sens bun, la numărul de îmbolnăviri noi, ne face să fim în continuare precauți și suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă", a afirmat șeful statului, la Palatul Cotroceni.


El a arătat că în etapa următoare vor fi mai puține restricții propuse, dar consideră că "nu se poate continua fără a avea acest instrument numit starea de alertă".


Totodată, șeful statului a amintit că există măsuri care vor continua - distanțarea, portul măștii de protecție și evitarea aglomerărilor.


Iohannis a spus că această continuare a stării de alertă va fi dezbătută în ședință de membrii Executivului și s-a adresat și membrilor Parlamentului, care trebuie să aprobe această măsură.


"Stimați parlamentari, fiți responsabili, gândiți-vă că virusul nu dispare printr-un vot în Parlament, dar dacă sprijiniți Guvernul, atunci putem să controlăm eficient și am dovedit-o. Putem să controlăm eficient această răspândire a epidemiei", a punctat Iohannis, conform Agerpres.


Președintele a apreciat că măsurile luate până în prezent au fost corecte. "Stimați parlamentari, nu puneți sub semnul întrebării, acum, la final, aceste măsuri care s-au dovedit a fi corecte", a afirmat Iohannis.


Klaus Iohannis a avut marți o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu și cu Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7627 secunde