Kit-ul COVID-19 promovat online, periculos pentru sănătate. Ce spun specialiștii

200
Kit-ul COVID-19 promovat online, periculos pentru sănătate. Ce spun specialiștii - 1-1598376957.jpg

Articole recomandate

Pe rețelele de socializare circulă informații false despre kit-ul COVID-19 de care oamenii au nevoie acasă. Kit-ul conține betadină, cu care apare indicat să facem gargară, însă medicii avertizează că trebuie folosită doar în anumite condiții, informează Digi24.


Conform listei propuse pe post de kit împotriva COVID pentru acasă, care apare în mai multe postări Facebook, este indicat să folosim betadină pentru gargară, vitamine, paracetamol și să avem un cilindru de oxigen.


Aceste informații sunt de cele mai multe ori eronate și vin din partea unor oameni fără pregătire medicală.


Specialiștii spun că o alimentație echilibrată conține toate vitaminele de care avem nevoie, nu este necesar să luăm suplimente.


Cât despre betadină, poate provoca arsuri grave dacă facem gargară.


"Betadina este un produs medical care este destinat să fie folosit de către profesioniști în domeniul sănătății. Poate să dea arsuri dacă este pusă pe piele o perioadă mai lungă de timp, pe anumite tipuri de răni, pe mucoase, cu atât mai mult pe mucoasa bucală dacă faci gargară cu ea. Așa ceva nu este descris medical. Scade încrederea pacienților în medici pentru că uite, medicii nu au spus de lucrul ăsta, dar au găsit ei pe undeva pe internet și astfel pun la îndoială recomandările medicale, spun că știu ei mai bine", a declarat dr. Ciobotaru Ovidiu, medic internist.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7574 secunde