Definitiv și irevocabil

Justiția i-a repus în funcții de directori pe doi liberali

574
Justiția i-a repus în funcții de directori pe doi liberali - 6fb4c44c8dea29661e2341e5a16c5506.jpg
Fostul inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), Eugen Bola, și fostul director adjunct al Agenției Județene pentru Ocu-parea Forței de Muncă (AJOFM), Dragoș Poteleanu, se vor putea întoarce în funcțiile de conducere deținute până anul trecut. Aceasta a fost decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, care a respins, în ședința din 6 mai 2010, recursurile formulate de Ministerul Muncii și Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. În prezent, în fruntea ITM Constanța este Florian Constantin, iar vechiul post al lui Poteleanu este ocupat de Emilia Murineanu.
Pe lângă repunerea lor în funcțiile din care au fost demiși, magistrații au hotărât să le fie acordate și drepturile salariale cuvenite pentru perioada scursă de la demitere până în prezent.
Eugen Bola a declarat, pentru "Cuget Liber", că așteaptă să-și reia vechile îndatoriri, deși se prea poate să dureze "o săptămână, două sau o lună, în funcție de parcursul hârtiilor, de dispoziția domnului ministru al Muncii". Mai mult, el a afirmat că suma pe care ar trebui să o primească, reprezentând drepturi salariale restante este de aproximativ 20.000 de lei, dar banii nu îi vor parveni prea curând.
La rândul lui, Dragoș Poteleanu ne-a spus că era de așteptat să câștige în instanță. "Pe lângă faptul că cele două ordonanțe, 37 și 105, au fost declarate neconstituționale, în cazul meu a fost vorba și de procedura ilegală a demiterii. Eu am fost demis când eram în concediu medical, fără să primesc preaviz", a afirmat Dragoș Poteleanu. Mai mult, el a fost demis atât din funcția de director adjunct, cât și din structurile AJOFM Constanța, iar în ultimul an a făcut parte, după cum ne-a spus, din rândurile "șomerilor de lux". Deciziile Înaltei Curți de Casație și Justiție sunt definitive și irevocabile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 17 Mai 2010
Stire din Social : Mizeriile Constanței
Pagina a fost generata in 2.1275 secunde