"Jungla" din piețele și supermarket-urile din Constanța. A plouat cu amenzi!

520

Articole de la același autor

Deși legile sunt destul de aspre și inspectorii de control sunt din ce în ce mai prezenți și vigilenți, mai sunt încă patroni care riscă sănătatea consumatorilor punând în vânzare produse stricate, vechi sau neverificate sanitar.

În numai cinci zile, acțiunile de supraveghere și control desfășurate de către inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța s-au materializat, cu verificări la peste 140 de obiective. Au fost vizate șase restaurante, o pizzerie, cinci fast-food-uri, o unitate tip bistro, două firme de catering, trei unități tip bufet, trei baruri, 16 laboratoare de cofetărie și patiserie, șapte super și hipermarket-uri, 24 de magazine alimentare, 14 depozite alimentare, o unitate de tăiere, trei carmangerii, o măcelărie, un centru de colectare lapte, patru unități de procesare lapte și produse lactate, patru centre de prelucrare lapte, trei centre de colectare pește, o unitate de procesare produse proaspete din pescuit, o pescărie, o unitate de procesare miere, 14 exploatații profesionale de animale, patru unități de fabricare pâine, cinci depozite de semințe de consum, o unitate de fabricare vin, o unitate de fabricare ulei, trei unități de comercializare congelate, un depozit de legume și fructe, o unitate de fabricare apă de masă, o unitate de fabricare înghețată, un depozit de destinație, o unitate de fabricare condimente, o unitate fabricare alte produse alimentare, o unitate de reambalare, o unitate de prelucrare și conservare legume și fructe.

Amenzi contravenționale și avertismente

"În urma controalelor, s-au constatat neconformități cu privire la predarea mărcilor de identificare auriculară de la animalele sacrificate sau moarte, deținerea de animale neidentificate sau neînregistrate, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar-veterinar, neîntreținerea în condiții corespunzătoare de igienă a spațiilor de lucru și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare", a declarat directorul executiv al Direcției Sanitar-Veterinare Constanța, dr. Geronimo Brănescu.

Potrivit acestuia, pentru abaterile de la legislația sanitară-veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate șase sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 14.400 de lei și nouă aver-tismente. Totodată, a fost dispusă măsura de suspendare temporară a activității unui magazin alimentar.

"Au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 12.400 de kilograme de carne și produse din carne, peste 1.886 de kilograme de lapte și produse lactate, 871 de kilograme de pește și produse din pește și sute de cofraje de ouă. Valoarea acestora depășește 93.800 de lei", a mai adăugat șeful DSV Constanța.

Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.5077 secunde