Joburi în străinătate. Culegătorii de căpșuni, la mare căutare

207

Articole de la același autor

Săptămâna aceasta, angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, un număr de 2.460 locuri de muncă vacante.

Astfel, constănțenii care vor să lucreze în străinătate au la dispoziție 954 oferte în Spania, cele mai multe joburi fiind valabile pentru culegătorii de căpșuni.

Și în Germania este nevoie de 537 de muncitori: curieri, electricieni, instalatori, sudori, lăcătuși, personal curățenie etc. Ofertele scad în Marea Britanie, unde angajatorii caută 200 de muncitori în industria piscicolă, 100 curieri, 40 infirmieri. În Danemarca, în schimb, patronii vor numai lucrători în agricultură, iar cei din Olanda vor operatori la mașini și utilaje pentru fabricarea produselor alimentare, culegători ardei, creatori buchete de flori, culegători roșii.

Numărul locurilor de muncă este din ce în ce mai sărăcăcios în Letonia, Irlanda, Austria, Malta, Polonia, Slovacia, Suedia, Bulgaria.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.eures.anofm.ro sau se pot prezenta la sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, unde consilierul EURES îi poate îndruma. (M.Ș.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3254 secunde