Joaca de-a transparența. În plin sezon, Apele Române s-au trezit că sunt probleme pe plaje

1238
2
Deși se anunță deja un sezon estival de excepție, problemele pe plaje sunt destul de mari. Sectoarele extinse au fost ocupate abuziv de unii agenți economici, până au fost lămurite toate situațiile, licitațiile au fost organizate cu mare întârziere și unele sunt încă în derulare, iar unii operatori sunt nemulțumiți că autoritățile locale nu se implică în asigurarea utilităților și accesul facil

pe plajă.

La sfârșitul săptămânii, reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral au organizat o întâlnire de lucru cu utilizatorii de plajă care au încheiat contracte de închiriere în urma licitației publice a sectorului de plajă Năvodari II. În cadrul întâlnirii dintre operatorii de plajă și ABADL au fost prezentate și dezbătute prevederile contractuale și obligațiile legale ce decurg din exploatarea plajelor. Specialiștii ABADL au solicitat utilizatorilor de plajă puncte de vedere și implicarea activă în elaborarea proiectului de actualizare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru plajele aferente Unității Administrativ Teritoriale Năvodari.

Asociația Utilizatorilor de Plajă din Năvodari

Agenții economici au anunțat că au început demersurile înființării unei Asociații a Utilizatorilor de Plajă pentru zona Năvodari ce urmează să facă propuneri legislative, să-i reprezinte în relația cu Administrația Bazinală de Apă și cu celelalte instituții publice.

Referitor la întrebările legate de partea de utilități, operatorii de plajă au fost înștiințați că, potrivit Legii nr. 19/2006, privind utilizarea plajei Marea Neagră și controlul activităților desfășurate pe plajă, "autoritățile administrației publice locale pe a căror rază teritorială se află plajele cu destinație turistică au obligația să asigure lucrările de canalizare și alimentare cu apă până în zona limitrofă plajei cu destinație turistică".

De asemenea, operatorii de plajă au mai ridicat problema gardului de beton, înalt de aproximativ 60 de cm, care a fost ridicat odată cu realizarea promenadei de către Primăria Năvodari, printr-un proiect european, iar accesul turiștilor către plajă se face la distanțe foarte mari, pe trepte improvizate, ce nu permit accesul persoanelor cu dizabilități. Mai mult decât atât, și accesul utilajelor pentru ecologizare, ridicarea deșeurilor, alimentarea beach-barurilor etc. este îngreunat.

Licitații pentru sectoarele neînchiriate de plajă

În perioada următoare, noua con-ducere a ABADL se va întâlni și cu operatorii economici din sudul litoralului. Acolo mai sunt încă numeroase sectoare de plajă care au rămas neînchiriate.

La sfârșitul acestei luni, instituția organizează licitație publică pentru atribuirea contractelor de închiriere a plajelor libere de pe litoralul românesc. Persoanele sau societățile interesate pot procura caietul de sarcini de la sediul ABADL, din strada Mircea cel Bătrân nr. 127 - Biroul Meca-nism Economic și Sinteze Economice, prețul unui caiet de sarcini fiind de 270 de lei. Ofertele pentru licitație se vor depune până la data de 27 iulie, la ora 16,30, la secretariatul ABADL. Durata de valabilitate a ofertelor este de 60 de zile de la data deschiderii acestora, care va avea loc în perioada 28 iulie - 29 iulie.

Sunt scoase la licitație opt sectoare în Năvodari, un sector în Mamaia, un sector pe cordonul Eforie Nord - Eforie Sud, două sectoare în Eforie Sud și câte unul în stațiunile Olimp și Venus.

Comentează știrea

cupan
19 iulie 2016
PROIECTANTUL

PROMENADEI SI CEI DE LA URBANISM DIN PRIMARIE au fost arestati?Nu inca?De ce,doar au sabotat un intreg sector,sau au luat spaga?

Craii de Curte Veche
19 iulie 2016
Plaja din sat Mamaia

Cei de la Urbanism sau Consiliul Local -Primaria , nu au nimic in comun cu TURISMUL. Ei stiu sa ia SPAGI, si atit. Acum vedseti ce PR5OSTIE MAREA au facut cu promenada "olteneasca". Au stricat frumesete de plaja. Cele mai cautatea plaji : CORBU, VADU, nestricate de edili PROSTI SI CONSILIUL LOCAL LA FEL. Cine sufera ?Localnicii ca nu au apa curenta iluminat public(pe strazi). Vezi soseaua ce leaga Navodari (tabara de copii) si statiunea Mamaia.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.7331 secunde