€ 4.7576
£ 5.4657
$ 4.1938

Mai multe ştiri online:

Japonezii ne învață cum să construim la Constanța. "În timp, vom avea efecte spectaculoase!"

Ştire online publicată Vineri, 13 Iulie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
O echipă de experți japonezi în urbanism și planificare urbană împreună cu reprezentanți ai Băncii Mondiale au organizat, ieri, la Constanța, un seminar cu tema Calitate în infrastructură. La întâlnire au participat și reprezentanți ai autorităților locale, reprezentanți ai Zonei Metropolitane Constanța, dar și operatori de servicii publice din municipiu.


În cadrul schimbului de bune practici, specialiștii niponi au împărtășit din experiența acumulată în dezvoltarea conceptului de „oraș compact“ al localității Toyama, au fost prezentate concepte de design urban aplicate în transformarea orașului Yokohama, și, de asemenea, au fost dezbătute idei referitoare la o mai bună planificare spațială și incluziune socială. 


„Ne bucurăm că Japonia, alături de multe alte state, a înțeles potențialul pe care îl au Constanța și România, se observă o apropiere din ce în ce mai mare între municipiul nostru și acest popor minunat, deși distanța geografică este mare. Sunt foarte mulțumit de parteneriatul dintre municipiul Constanța și Banca Mondială, iar astfel de întâlniri vor genera, în timp, efecte spectaculoase din punct de vedere al dezvoltării economice și sociale“, a declarat primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău. 


Întâlnirea de ieri a fost un prilej și pentru experții de la Banca Mondială să se convingă de interesele clare ale autorităților constănțene de a dezvolta proiecte moderne și de anvergură. „Prezența experților japonezi la Constanța vine după ce, în luna octombrie a anului trecut, o delegație a Zonei Metropolitane Constanța s-a deplasat în Japonia pentru a învăța mai mult din experiența de dezvoltare urbană a orașelor nipone. Astăzi, cinci experți japonezi din Yokohama, Tokyo și Osaka au sosit aici, pentru a discuta în detaliu, modul în care aceste orașe au rezolvat o serie de probleme cu care Constanța se confruntă în momentul de față”, a declarat Marcel Ionescu - Heroiu, specialist senior dezvoltare urbană din cadrul Băncii Mondiale.


Constanța are nevoie de proiecte mari!


„Sperăm că această întâlnire se va concretiza printr-un sprijin efectiv din partea partenerilor japonezi, prin accesarea unor programe de finanțare, în special în ceea ce privește elaborarea unor studii și expertize tehnice, dar și a unor proiecte în domeniul incluziunii sociale”, a declarat Ani Merlă, directorul executiv al Direcției Programe și Dezvoltare din cadrul Primăriei muncipiului Constanța. 


După întâlnire, delegația japoneză a vizitat împreună cu autoritățile locale mai multe zone din oraș, iar experții niponi au văzut la fața locului proiectele deja realizate din fonduri europene și de la bugetul local. Aceștia au văzut, în teren, problemele cu care orașul Constanța se confruntă, mai ales în ceea ce privește regenerarea urbană și incluziunea socială.


Întâlnirea face parte din Programul de Asistență Tehnică pentru Dezvoltare Urbană Sustenabilă dintre România și Japonia, desfășurat cu sprijinul Centrului de Dezvoltare a Schimbului de Bune Practici din Tokyo, centru înființat de Banca Mondială.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8233 secunde