Jale la malul Dunării! Gripa porcină se extinde în județul Constanța

537
Jale la malul Dunării! Gripa porcină  se extinde în județul Constanța - gripaporcina-1534680892.jpg

Articole de la același autor

La sfârșitul săptămânii trecute, autoritățile sanitar-veterinare au fost autorizate să înceapă eutanasierea porcilor domestici crescuți în gospodăriile și fermele private din alte două localități rurale din județul Constanța de pe malul drept al Dunării, situate la aproximativ 80 de kilometri nord-vest de municipiul Constanța.

Potrivit reprezentanților Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, echipele specializate ale instituției, în colaborare cu autoritățile locale din satele Topalu și Mircea Vodă, au început catagrafierea la fața locului și operațiunile de eutanasiere a tuturor suinelor din cele două localități după ce, joi, Institutul de Diagnostic și Sănătate Alimentară București a confirmat prezența virusului pestei porcine africane la animale bolnave din cele două sate.

"Joi (n.r. - 17 august), au fost declarate focarele în localitățile Topalu și Mircea Vodă, în cadrul ședinței Centrului Local de Combatere a Bolilor Constanța, și, conform deciziei adoptate, a început eutanasierea suinelor de pe raza celor două localități, fiind organizate, în prealabil, filtre sanitare de carantină pe căile de acces", au precizat cei de la DSVSA. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6432 secunde