JALE LA CONSTANȚA! Mii de kilograme de produse alimentare retrase de la vânzare

1431
JALE LA CONSTANȚA! Mii de kilograme de produse alimentare retrase de la vânzare - supermarketrewecity1511256700-1522660753.jpg

Articole de la același autor

DSVSA Constanța realizează acțiuni de evaluare, supraveghere și control în unitățile supuse autorizării/înregistrării sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în baza legislației sanitare veterinare în vigoare prin tehnici, proceduri specifice și recoltări de probe pentru supravegherea, prevenirea, controlul și eradicarea bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecția animalelor și protecția mediului, de identificare și înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor și ecvideelor, precum și supravegherea și controlul în domeniul siguranței alimentelor.


Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța în perioada 24.03.2018 – 02.04.2018, s-au materializat prin verificări la 202 obiective: 


2 unități de tăiere, 3 unități procesare lapte, 1 centru colectare lapte, 2 centre colectare pește, 1 centru prelucrare lapte, 1 unitate procesare miere, 1 unitate produse proaspete din pescuit, 12 măcelării, 13 carmangerii, 3 pescării, 8 depozite alimentare, 6 restaurante, 1 braserie, 1 cantină, 1 catering, 9 unități tip fast food, 29 super/hipermarket-uri, 36 magazine alimentare, 32 laboratoare cofetărie/patiserie, 6 unități de fabricare pâine și specialități de panificație, 3 unități de comercializare produse congelate, 7 unități de reambalare, 2 depozite de semințe consum, 2 unități fabricare vin, 2 unități de morărit, 1 unitate fabricare apă de masă carbogazoasă, 1 circumscripție sanitară veterinară de asistență, 2 centre colectare animale vii, 10 exploatații profesionale, 1 fond privat de vânătoare, 2 pet shop-uri, 1 FNC.


În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.


Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.600 de lei. 


Au fost confiscate și retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne și produse din carne – 3421 de kg, lapte și produse lactate – 1997 de kg, pește și produse din pește – 709 de kg, ouă – 68 de kg. Valoarea acestora este în cuantum de 57.190 de lei.


Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1515 secunde