Jale în magazine și supermarketuri. Tone de alimente stricate, confiscate și distruse

341
1
Jale în magazine și supermarketuri. Tone de alimente stricate, confiscate și distruse - supermarket-1496161891.jpg
123 de magazine alimentare, supermarketuri, depozite alimentare, baruri și restaurante din județul Constanța au fost verificate în numai cinci zile de inspectorii sanitar-veterinari. 


Acțiunile de control au vizat trei centre prelucrare lapte, o unitate de procesare carne, 14 depozite alimentare, două carmangerii, o măcelărie, o pescărie, patru restaurante, o braserie, trei unități tip fast food, o unitate tip bufet, două unități de catering, 25 magazine alimentare, 26 super sau hipermarket-uri, 10 laboratoare cofetărie-patiserie, un laborator de înghețată, un adăpost de câini fără stăpân, trei exploatații nonprofesionale, șapte unități de fabricare pâine și specialități de panificație, două unități comercializare produse congelate, șapte depozite semințe consum, o unitate de morărit, o unitate de fabricare produse alimentare de origine nonanimală congelate, o unitate de fabricare produse zaharoase, o unitate de fabricare biscuiți și pișcoturi și două unități de fabricare ulei. 


"În urma controalelor, s-au constatat neconformități cu privire la condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție, etichetarea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.600 lei", a explicat directorul executiv al DSVSA Constanța, dr. Diana Cristescu. 


Potrivit acesteia, au fost confiscate și retrase de la vânzare peste 5,3 tone de carne și produse din carne, aproape 2.000 de kg de produse lactate, 1.700 kg de pește și produse din pește și sute de cofraje de ouă. Valoarea acestora este în cuantum de 102.542 lei. 


"Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", a mai adăugat șeful DSV Constanța. 


Comentează știrea

okila
31 mai 2017
jale

tone de marfa alterata si voi dati amenzi de 6600 lei pe care i-a platit un chioscar ce avea 2 sticle de cola rasturnate in frigider ,baaaaaaaaa.....chiar ne credeti handicapati culmea culmilor te mai chiama si ...diana

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2238 secunde