Jale în bucătăriile de pe litoral. Sute de unități alimentare verificate de inspectorii DSV

484
4

Articole de la același autor

Chiar dacă vremea a fost urâtă și turiștii s-au mai împuținat, inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Comandamentului Estival au fost în alertă și au verificat tot ce le-a ieșit în cale. În mai puțin de o săptămână, ei au vizitat 210 operatori din industria alimentară din Năvodari, Mamaia, Constanța, Eforie, Costinești și Mangalia.

Medicii veterinari din cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, împreună cu medicii detașați din țară, au verificat, în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2015, în ultima săptămână, 210 ope-ratori din industria alimentară.

Controalele au vizat 111 restaurante, 21 de unități fast-food, 13 braserii, opt unități tip bufet, două pizzerii, un bar, două beach-baruri, două pensiuni, 26 de magazine alimentare, o rulotă fast-food, opt laboratoare de cofetărie-patiserie, șase cofetării și patiserii, o cantină, un depozit alimentar, o gogoșerie, 11 tabere școlare, de pe întreg litoralul.

"În urma controalelor, au fost constatate neconformități cu privire la manipularea, depozitarea și comercializarea în condiții necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, precum și comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spații neaprobate sanitar-veterinar sau neigienizate", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul executiv al DSVSA Constanța, dr. Geronimo Brănescu.

Potrivit acestuia, au fost confiscate și retrase de la vânzare, peste 3.300 de kg de carne, peste 1.074 kilograme de lapte și produse lactate, peste 2.000 de kg de pește și produse din pește și 27 de kg de ouă. "Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare", a mai spus șeful DSV Constanța.

Controalele din stațiuni au fost completate și de verificări locale. Au fost vizate o unitate de fabricare vin și mai multe depozite. Medicii veterinari nu au ocolit nici super și hipermarketurile, 11 dintre ele fiind verificate săptămâna trecută. De asemenea, s-au făcut controale în 15 mijloace de transport. La final, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 27.200 de lei.

Comentează știrea

Cosmin
25 august 2015
Selectam dezvoltatori pentru piata globala.

-Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala. -Proiectul este lansat de curand si are mari perspective. -NU este necesara niciun fel de experienta! -Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii. -Lucrati intr-un mediu placut, proactiv. -Principala atributie este mentinerea unei evidente a ofertelor prospectante si actualizate zilnic. -Oferim sanse reale de avansare in cariera! -Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal, cu posibilitatea unor bonusuri substantiale. -Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. -Programul de lucru este flexibil. -Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. -Sunt suficiente studiile medii. -Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online. -Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Dan
25 august 2015
of of

Unitatea de masura pentru lapte, este litrul, nu kilogramul, asa cum ne spuneti in articol. E de clasa a 2-a......

Brettgot
4 iunie 2017
fa1i7gz0

wh0cd4967171 buy stromectol online clindamycin online zithromax indocin 50 mg tablets buy tadalafil sildenafil

Brettgot
22 iulie 2017
cc632cex

wh0cd367798 buy doxycycline prozac pharmacy toradol generic

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8056 secunde