Izolarea termică a blocurilor, finanțată de Uniunea Europeană. Care sunt condițiile impuse

374
Izolarea termică a blocurilor, finanțată de Uniunea Europeană. Care sunt condițiile impuse - reabilitaretermica-1348065135.jpg

Comisia Europeană va finanța lucrările de izolare termică a blocurilor, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, condiția fiind însă ca în program să fie incluse blocuri în care locuiesc persoane defavorizate și familii cu venituri reduse, iar proprietarii să contribuie cu minimum 10% din sumă, menționează Realitatea.net.
Potrivit programului aprobat în ședința de astăzi a Guvernului, blocurile eligibile trebuie să fi fost construite în intervalul 1950-1990, în municipiile reședință de județ și în Capitală.
Totodată, ministrul Dezvoltării Regionale, Eduard Hellvig, a anunțat că, proiectul va beneficia de un buget total de 304 milioane euro, din care 150 milioane euro provin din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), iar 154 milioane euro reprezintă contribuția națională asigurată din bugetul de stat, bugetul autorităților locale și, la solicitarea Comisiei Europene, contribuții ale asociațiilor de proprietary.
Datele prezentate de acesta arată că peste 220.000 de apartamente au fost construite în această perioadă la nivel național, fără să fie reabilitate termic.


Citește mai mult...


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.411 secunde