ITM. Amenzi de zeci de mii de lei pentru patronii prinși cu angajați la negru

453
ITM. Amenzi de zeci de mii de lei pentru patronii prinși cu angajați la negru - controalelitoral11503331629-1520605450.jpg

Articole de la același autor

În luna februarie, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului de Muncă Constanța au verificat 310 agenți economici. Aproape un sfert din aceștia au fost sancționați, fiind depistați cu numeroase nereguli. "Controalele au avut ca obiectiv verificarea respectării prevederilor legale din legislația muncii, securitatea și sănătatea în muncă a salariaților, precum și verificarea măsurilor dispuse cu ocazia controalelor anterioare", explică inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța, Eugen Bola.


Astfel, cu prilejul verificărilor au fost aplicate 73 de sancțiuni din care 59 de amenzi în valoare de 1.680.000 de lei și 14 avertismente. "Au fost depistați 31 de angajatori cu un număr total de 79 de persoane care practicau munca nedeclarată, încălcând prevederile art. 15 din Legea nr. 53 din 2003 republicată – Codul Muncii, conform căruia primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, în ziua anterioară începerii activității constituie contravenție și se sancționează, conform art. 260, cu amendă de 20.000 de lei pentru fiecare persoană identificată", precizează Eugen Bola.


Potrivit acestuia, au fost depistate situații în care erau încălcate prevederile legale privind evidența orelor de muncă prestate de salariați sau nu erau respectate prevederile privind acordarea drepturilor salariale restante, contravaloarea concediilor de odihnă, neplata orelor suplimentare, etc.


De asemenea, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Securitate și Sănătate în Muncă au verificat, tot în luna februarie, 164 de nagajtori, unde au dispus un număîr de 341 de măsuri de remediere a neconformităților constatate și au aplicat 16 amenzi contravenționale în valoare de 60.000 de lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 12 Februarie 2018
Stire din Social : ITM a verificat firmele  din județ
Pagina a fost generata in 0.4837 secunde