ITM a intensificat controalele în rândul angajatorilor

265
ITM a intensificat controalele în rândul angajatorilor - controale2-1626803887.jpg
Ministerul Muncii consideră necesară intensificarea controalelor, în vederea verificării şi conştientizării angajatorilor, cu privire la aplicarea legislaţiei care reglementează stabilirea unor programe individualizate de muncă, munca la domiciliu, munca în regim de telemuncă, precum şi cu privire la asigurarea unui mediu de muncă sigur pentru securitatea şi sănătatea lucrătorilor. Toate acestea, desigur, luând în considerare necesitatea asigurării, în continuare, a unei protecţii adecvate împotriva îmbolnăvirii cu SARS-CoV2.

În aceste sens Inspecţia Muncii a iniţiat o campanie având ca obiective identificarea angajatorilor care au mai mult de 50 de salariaţi, verificarea şi conştientizarea acestora cu privire la necesitatea implementării măsurii de individualizare a programului de lucru, a muncii la domiciliu şi a telemuncii. Totodată, se are în vedere identificarea şi combaterea muncii nedeclarate şi luarea măsurilor pentru determinarea respectării de către angajatori a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă,

precum şi diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatori a prevederilor legale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5262 secunde