Îți dorești un câine de rasă? Ce trebuie să faci ca să nu iei țeapă!

1664
Îți dorești un câine de rasă? Ce trebuie să faci ca să nu iei țeapă! - cainisursatotuldespremame-1593958510.jpg

Articole de la același autor

Vă doriți să cumpărați un câine și nu știți ce trebuie să faceți pentru a fi siguri că acest nou membru al familiei este sănătos, nu-i agresiv și se va înțelege cu copilul dumneavoastră? La ora actuală, site-urile abundă în anunțuri, cu toate rasele posibile, cu pedigree sau fără, în funcție de preferințe.

Odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus, cererea de câini a explodat, pur și simplu. Din simplul motiv că au fost conștienți că acest Covid 19 nu va pleca prea curând dintre noi, constănțenii au tot început să caute câini, cu care să-și petreacă timpul liber. Și așa cum au apărut solicitări din partea iubitorilor de animale, au apărut și ofertele, care de care mai interesante. Așadar, oferte sunt pentru toate rasele. Ce vă interesează? Ciobănesc German, Buldog, Labrador Retriever, Beagle, Chihuahua, Shih Tzu, Boxer, Pomeranian, Shiba Inu sau alte rase? Dați un click pe internet și veți găsi zeci sau poate sute de postări.

La o scurtă analiză, se poate observa că un metis dintr-o anumită rasă poate ajunge la prețul de aproximativ 500-600 lei sau puteți opta pentru un câine cu toate actele de proveniență în regulă, dar pe care ați putea da chiar și mii de euro. Din păcate, spun specialiștii, în momentul în care o persoană alege să își cumpere un câine fără pedigree, își asumă și niște riscuri, întrucât animalul ales nu are un comportament previzibil. În acest sens, există posibilitatea să aduceți acasă un patruped pentru familie și să vă treziți că ați băgat în cămin un monstru cu patru picioare, care vă poate răni copilul, poate distruge totul în jurul lui sau să provoace tot felul de situații, care nu vă vor fi deloc pe plac.

În schimb, în cazul unui câine cu pedigree (cunoscut și ca rasă pură), puteți estima că viitorul dumneavoastră prieten va avea o anumită dimensiune, o anumită lungime și textură a blănii, caracter, nivel de energie, și veți fi avertizat cu privire la potențialele probleme de sănătate care pot afecta anumite rase.

Alegerea cea mai bună este câinele cu pedigree

Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, medicul Adrian Bâlbă spune că, în primul rând, atunci când cumperi un câine, o faci pentru 10-12 ani, deci trebuie să fii foarte atent ce alegi. În al doilea rând, dacă intenționezi să cumperi o anumită rasă pe care ți-o dorești și pe care nu o găsești la momentul respectiv, asta face ca prețul patrupedului să fie mai mare și generează posibilitatea apariției unor comercianți în acest domeniu. Cert este că, în aceste condiții de pandemie, oamenii au început să cumpere tot mai mulți câini, dar și pisici.

"Principalul motiv este că oamenii nu mai circulă ca înainte de pandemie, se gândesc că sunt blocați o vreme și așa își cumpără câinele mult dorit. La un moment dat, nici pisici nu se mai găseau. Abia am adus una din Ungaria, British Short Hair, cu 700 de euro. În consecință, este o cerere mai mare pe piață, de animale de companie. Totuși, ca să alegem un animal de rasă, trebuie, neapărat, să avem în vedere ca animalul respectiv să aibă pedigree. Dincolo de acest lucru, este bine să contactăm un veterinar, pentru că el are calitatea de a identifica mai bine puii", a declarat acesta, pentru "Cuget Liber". De asemenea, a recunoscut că site-urile sunt pline atât de samsari, cât și de crescători, în egală măsură.

"Dacă iei un patruped fără acte de proveniență, nu știi ce duci acasă"

Cum spuneam, prețurile animalelor sunt variate, și pentru toate buzunarele. Un crescător de câini a precizat că, un câine de rasă nu este un câine ieftin. "Un câine nu este o marfă care se comandă de pe Emag, cu sau fără transport inclus. Din punctul meu de vedere, cine nu își permite un minim, să zicem, de 500 de euro pentru un pui, nu îmi inspiră încredere că îl va întreține în condiții optime, știut fiind că puiul are nevoie nu doar de hrană de calitate, ci și de suplimente, veterinar etc", a subliniat acesta.

La rândul său, Leonard Morogan, un alt crescător ne-a declarat că, un câine fără pedigree poate arăta la fel, ca aspect, ca unul de rasă pură, dar caracterul poate fi total diferit. Mai mult decât atât, puteți risca să luați o rasă, și acasă, peste câteva luni, să vă treziți să ați crescut cu totul altă rasă. "La un moment dat, am avut un prieten care și-a luat un Bichon, care s-a transformat, în câteva luni într-un metis de Ciobănesc caucazian. Aceasta este diferența între un crescător care vinde un animal, cu certificat și pedigree și un samsar care înmulțește, continuu, un câine. Dacă iei cu câine fără acte de proveniență, nu știi ce duci acasă, atâta timp cât nu ai istoricul lui. Desigur, el poate avea un caracter normal, dar nu ai nicio garanție, este loterie. Referitor la prețuri, nu există o rasă foarte scumpă, ci exemplare scumpe. Prețul este dat, întotdeauna, de calitatea exemplarului, de părinții săi", ne-a declarat Morogan. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 11 Aprilie 2020
Stire din Cultură-Educație : Cum ne distrăm weekendul acesta, acasă
Joi, 09 Aprilie 2020
Stire din Economie : Prețul gazelor e în declin
Sâmbătă, 04 Aprilie 2020
Stire din Cultură-Educație : Delfini și povești, cu un singur click
Pagina a fost generata in 0.3281 secunde