Iohannis, despre Codurile Penale: Este inadmisibil ca unele modificări să fie date cu destinație!

126
Iohannis, despre Codurile Penale: Este inadmisibil ca unele modificări să fie date cu destinație! - klausiohannispresedinte2465x3901-1524138747.jpg

Articole recomandate

Președintele Klaus Iohannis a avut o reacție după ce PSD-ALDE a depus cele trei proiecte pentru modificarea Codurilor Penale. Șeful statului a punctat că este inadmisibil ca unele prevederi să fie date cu destinație pentru persoane care ocupă vremelnic funcții în Parlament. Precizarea șefului statului vine în contextul în care Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu ar urma să beneficieze de anumite prevederi care i-ar avantaja.


"Unele dintre aceste modificări sunt necesare, fiind că e nevoie de o oarecare modificare a legislației, punere în acord cu decizii ale CCR șși în unele puncte chiar cu legislația europeană. Aceste propuneri sunt bune și cred că Parlamentul le va prelucra și va introduce aceste chestiuni. Alte propuneri care au fost făcute nu vreau să detaliez acum în acest cadru, sunt total inacceptabile și cre că discuția parlamentară va revela care trebuie să rămână în discuție și care trebuie să iasă din discuție. Un principiu, însă, cred că trebuie să îl înțeleagă toată lumea: este inadmisibil ca unele modificări să fie făcute cu destinație pentru unele persoane care vremelnic ocupă poziții de decizie chiar în Parlament", a spus președintele, la Cotroceni.

Reamintim că Florin Iordache a negat joi că vreo modificare adusă Codurilor Penale l-ar viza direct pe liderul PSD, Liviu Dragnea, susținând că aceste pachete de legi sunt făcute pentru întreaga societate. În plus, el a susținut că articolul privind neglijența în serviciu a fost abrogat deoarece se amesteca cu abuzul în serviciu, iar acesta din urmă ar trebui adoptat fără prag valoric. Comisia specială pentru legile justiției a decis, joi, reluarea discuțiilor privind modificarea codurilor penale pentru 2 mai, ora 12.00. Până atunci asociațiile de magistrați vor putea face propuneri privind proiectul de lege.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7708 secunde