Iohannis a promulgat legea prin care diaspora va putea vota două zile la parlamentare

132
Iohannis a promulgat legea prin care diaspora va putea vota două zile la parlamentare - 1-1600253578.jpg
Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea prin care românii din diaspora vor putea vota două zile la alegerile parlamentare din decembrie. Printre modificările în legislația electorală, perioada de vot a fost prelungită până la ora 23:59 pentru cei care la ora 21:00 se află în secție sau la coadă, în afara secției. Totodată, legea clarifică statutul votului în țările unde unele secții ar putea fi închise din cauza pandemiei, potrivit Digi24.


Legea pentru organizarea scrutinului electoral din decembrie, la care românii își vor alege reprezentanții din Parlament, a fost modificată în comisiile de specialitate din Parlament, la începutul săptămânii.


Printre modificări se numără prelungirea perioadei de vot până la ora 23.59, însă doar pentru cei care la ora 21:00 se află în secție sau la coadă, în afara secției. 


De asemenea, un amendament depus de grupul parlamentar al PNL clarifică juridic statutul votului în străinătate, acolo unde, din cauza efectelor pandemiei COVID-19, ar putea fi închise unele secții de votare. Legea modificată prevede că acolo unde sunt astfel de situații, nu se mai organizează alte secții de votare.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6527 secunde