Investigații gratuite pentru depistarea afecțiunilor tiroidiene, la Mangalia

1111
Investigații gratuite pentru depistarea afecțiunilor tiroidiene, la Mangalia - investigatiigratuitelamangalia-1550847992.jpg

Articole de la același autor

La Spitalul Municipal Mangalia se vor efectua investigații gratuite pentru diagnosticarea bolilor produse de disfuncția glandei tiroide. Începând cu luna martie a acestui an, toți pacienții asigurați, atât din Mangalia, cât și din localitățile învecinate, pot beneficia de serviciile medicale de specialitate oferite de medicul Shanazo Dimitri. Cei care se vor prezenta la unitatea sanitară din Mangalia vor fi consultați, gratuit, în baza unei programări la nr. de telefon: 0748.221.079. Cabinetul de consultații se află în pavilionul C din cadrul spitalului, la etajul al II-lea, iar pacienții se vor prezenta pentru investigații, cu biletul de trimitere de la medicul de familie și cardul de sănătate. Medicul endocrinolog Shanazo Dimitri va realiza consultul de specialitate, dar și o ecografie, precum și alte investigații specifice.

"În cazul unei suspiciuni de boală, pacienților li se vor recolta probe biologice de sânge de tipul TSH și ATP, markeri esențiali în depistarea precoce a hiper sau hipotiroidismului", au declarat reprezentanții conducerii spitalului.

Proiectul se desfășoară la inițiativa administrației publice locale, Primăria Mangalia având în derulare și alte programe sociale destinate pensionarilor și persoanelor cu venituri reduse.

"Sunt foarte mulți pacienți cu diferite patologii, nedescoperite la timp, întrucât aceștia nu se prezintă la medic la primele semne de boală. În urma analizării acestor situații, reprezentanții municipalității au propus demararea acestor programe de tip socio-medical, astfel încât categoriile de persoane cu venituri reduse să aibă acces gratuit la anumite analize medicale, efectuate la spitalul nostru", au mai spus responsabilii unității medicale.

Totodată, conducerea spitalului precizează că, începând de joi, 21 februarie, în cadrul Spitalului Municipal Mangalia, pe linia de gardă, în specialitatea pediatrie, își desfășoară activitatea un nou medic pediatru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4716 secunde