Invazia maidanezilor la Constanța. Câinii fără stăpân terorizează cartiere întregi

2118
23
După o perioadă în care maidanezii se mai răriseră, Constanța este acum invadată de câini fără stăpân. Sunt pretudindeni: prin cartiere, prin centru, prin parcuri, chiar și pe plajă. Cei mai mulți sunt pașnici, dar au fost și cazuri în care au atacat oamenii și chiar au mușcat copii. 


Autoritățile locale sunt depășite de situație, dar promit că lucrurile se vor schimba în curând. Până atunci nu trebuie decât să facem abstracție de haitele de câini ce se plimbă nestingheriți prin oraș, să nu-i provocăm și să îi ocolim. Iar dacă vă gândiți să faceți vreo sesizare la Primăria Constanța, înarmați-vă cu multă răbdare, căci nu reușiți să treceți de robot nici dacă îl înjurați… 


Contracte dubioase, demiteri și sesizări în van 
Cu contracte dubioase moștenite, actuala administrație locală a anunțat că vrea să reorganizeze serviciul de ecarisaj. Mai întâi a fost reziliat contractul cu firma care se ocupa de Biobază, apoi șeful serviciului din cadrul Primăriei Constanța, Cristina Itoafă, a fost demis. A fost încheiat un nou acord și, din toamnă, Primăria Constanța ar putea avea propriul serviciu de ecarisaj și se va ocupa direct de problema maidanezilor, fără să mai interpună diferite firme. Deocamdată, însă, nu se ocupă mai nimeni de acești câini care umblă liberi pe străzi. 


Mai mult decât atât, dacă dorești să faci o sesizare, nici nu ai unde. La cele două numere de telefon pe care le-a folosit Biobaza în ultimii ani fie nu răspunde nimeni, fie ești redirecționat. La Dispeceratul primăriei, la numărul de telefon 0241/55.00.55, răspunde un robot care te anunță unde ai sunat și că ești înregistrat, după care convorbirea se întrerupe. 


"Mai durează…" 
Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, în prima jumătate a lunii iulie au fost prinși aproximativ 50 de câini fără stăpân. 


"Luna aceasta au fost ridicați în jur de 50 de câini comunitari, avem un acord încheiat cu Green Life Recycling, ei se ocupă de așa ceva până vom face noi, ca primărie, un serviciu specializat de ecarisaj, ca să gestionăm problema cum trebuie, dar până atunci mai durează. Avem acest contract până la sfârșitul lunii august. Din păcate, mai sunt niște haite de câini pe aici prin centru, dar se acți-onează numai la sesizări. De aceea, rugăm și populația să ne anunțe despre existența câinilor pe străzi, la numărul de telefon 0241/550.055, e dispecerat non-stop. În orice caz, când se va face acest serviciu va fi mult mai bine", a declarat, pentru "Cuget Liber", Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța. 


Comentează știrea

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Vecin cu tine
20 iulie 2016
Vax

Mai nea vecine tramudana,ca sintem blocuri vecine,ciinii aia care urla toata noaptea la biserica aia dintre blocurile noastre nu i auzi?fa te si tu util cu ceva si vorbeste cu popii aia sa ia masuri.

miki
20 iulie 2016
mitici

Urla un caine la biserica non stop.alo popi se aude ?faleza nord biserica de langa adivin.duceti cainele si montati alarma.nu suntem obligati sa suportam.

geta
20 iulie 2016
faceti ceva

In tomis nord pe strada Tulcei si in piata Rosu este plin de maidanezi ... faceti ceva va rugam .

perhaita
20 iulie 2016
perhaita

perhaita iar recidiveaza si inventeaza caini ca sa ii iasa de articole.. perhaita, multumeste lui bak ca te tine, in alta parte ai muri de foame, asa capabila esti

mitica
20 iulie 2016
Per-haita

cat ai consumat ultima data? O dai intruna cu "maidanezi". Nici macar nu te duce capul sa zici "comunitari". Adica, pardon, cum orasul este un maidan, expresia se justifica. In rest, zic sa te cauti ca suferi de cinofobie sau chiar nu gasesti alte subiecte pertinente intrun oras in care colcaie mizeria? Mizeria umana! Pute! A hotie si prostie!

stimate mitica
20 iulie 2016
vad ca te stimuleaza

sa-i iei bijboasca perhaitei in limba

CHARRE LOTTE
20 iulie 2016
"Maidanezii"

Ai idee ce se intampla cu acei caini care sunt stransi de pe strazi? Prin ce trec si cum sfarsesc? Daca ai fi stiut si ai fi avut un dram de compasiune si mila nu ai mai fi militat la nesfarsit pentru prinderea " maidanezilor" ci pentru construirea unor adaposturi civilizate pentru acesti caini si pentru sterilizarea lor! Se pare ca multi dintre cei care va doriti sa dispara acesti caini de pe strazi sunteti straini de soarta lor dupa ce au fost prinsi de pe strazi! Pentru ca nu vreau sa cred ca stiti de ea si totusi cereti acelasi lucru! Cainii nu trebuie sa stea pe strazi dar pentru asta trebuie sa cerem autoritatilor construirea de adaposturi si sterilizarea cainilor! In nici un caz uciderea lor! Nu avem dreptul asta!

guest
20 iulie 2016
ezo

Ma intreb de ce nu vad niciun caine in tarile civilizate. Si nu mai comenteaza nimeni ce sa intampla cu ei. S-a trecut de eutanasiere si de parerile altora. Sunt iubitor de animale, dar nu dau 2 bani cum sfarsesc acesti caini vagabonzi. E exact asa cum zicea un coleg indian vis-a-vis de vita la gratar. "Te ai uitat vreodata in ochii mari, calzi si umezi ai unui vitel?". Pana la urma a comandat si el sa fie medium done. Este vorba de siguranta cetateanului. Si de legi care se aplica. A, te intereseaza soarta lor? I-ai acasa! Dar sa nu vad langa mine sau familia mea picior de caine maidanez. Un membru al familiei m-a intrebat, in Constanta fiind la un moment dat, de ce sunt asa multi caini si unde sunt stapanii lor. Este mentalitatea cu care cresti intr-o lume civilizata, in care atlfel de lucruri nu se concep... Nici nu vreau sa imi mai amintesc cum fugaream cainii la 2 noaptea prin cartier ca nu puteam sa dorm de latrat. Iar metodele...old school.

CHARRE LOTTE
20 iulie 2016
Bolnavii inchipuiti din Tomis Nord

Astia care va plangeti de cainii din Tomis Nord, unde ii vedeti fratilor, ca eu nu vad decat 3 caini prietenosi care intradevar latra cand vad un ciane strain prin preajma! Dar cu 3 caini nu inseamna ca e plin cartierul de caini! Va deranjeaza latratul unui caine dar tipetele si galagia facuta de oameni (inclusiv copii) nu va deranjeaza?

Răspuns la: faceti ceva
Adăugat de : geta, 20 iulie 2016
In tomis nord pe strada Tulcei si in piata Rosu este plin de maidanezi ... faceti ceva va rugam .
europeanu
20 iulie 2016
Aveti ce-ati votat !

votati hotul de fagadau ! Votati pesedeii !!!

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5829 secunde