€ 4.7315
£ 5.2727
$ 4.2103

Mai multe ştiri online:

Invazia maidanezilor la Constanța. Câinii fără stăpân terorizează cartiere întregi

Ştire online publicată Miercuri, 20 Iulie 2016. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
După o perioadă în care maidanezii se mai răriseră, Constanța este acum invadată de câini fără stăpân. Sunt pretudindeni: prin cartiere, prin centru, prin parcuri, chiar și pe plajă. Cei mai mulți sunt pașnici, dar au fost și cazuri în care au atacat oamenii și chiar au mușcat copii. 


Autoritățile locale sunt depășite de situație, dar promit că lucrurile se vor schimba în curând. Până atunci nu trebuie decât să facem abstracție de haitele de câini ce se plimbă nestingheriți prin oraș, să nu-i provocăm și să îi ocolim. Iar dacă vă gândiți să faceți vreo sesizare la Primăria Constanța, înarmați-vă cu multă răbdare, căci nu reușiți să treceți de robot nici dacă îl înjurați… 


Contracte dubioase, demiteri și sesizări în van 
Cu contracte dubioase moștenite, actuala administrație locală a anunțat că vrea să reorganizeze serviciul de ecarisaj. Mai întâi a fost reziliat contractul cu firma care se ocupa de Biobază, apoi șeful serviciului din cadrul Primăriei Constanța, Cristina Itoafă, a fost demis. A fost încheiat un nou acord și, din toamnă, Primăria Constanța ar putea avea propriul serviciu de ecarisaj și se va ocupa direct de problema maidanezilor, fără să mai interpună diferite firme. Deocamdată, însă, nu se ocupă mai nimeni de acești câini care umblă liberi pe străzi. 


Mai mult decât atât, dacă dorești să faci o sesizare, nici nu ai unde. La cele două numere de telefon pe care le-a folosit Biobaza în ultimii ani fie nu răspunde nimeni, fie ești redirecționat. La Dispeceratul primăriei, la numărul de telefon 0241/55.00.55, răspunde un robot care te anunță unde ai sunat și că ești înregistrat, după care convorbirea se întrerupe. 


„Mai durează…“ 
Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, în prima jumătate a lunii iulie au fost prinși aproximativ 50 de câini fără stăpân. 


„Luna aceasta au fost ridicați în jur de 50 de câini comunitari, avem un acord încheiat cu Green Life Recycling, ei se ocupă de așa ceva până vom face noi, ca primărie, un serviciu specializat de ecarisaj, ca să gestionăm problema cum trebuie, dar până atunci mai durează. Avem acest contract până la sfârșitul lunii august. Din păcate, mai sunt niște haite de câini pe aici prin centru, dar se acți-onează numai la sesizări. De aceea, rugăm și populația să ne anunțe despre existența câinilor pe străzi, la numărul de telefon 0241/550.055, e dispecerat non-stop. În orice caz, când se va face acest serviciu va fi mult mai bine”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Liviu Tramudana, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 7618 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 3968 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Monden
luni, 15 iulie Foto : Cornelia Catanga a făcut infarct! 2954 vizite, 0 comentarii Cornelia Catanga a făcut infarct!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8966 secunde