Învață-ți copilul să fie econom. "Școala de bani pe roți" a ajuns pe litoral

218

Articole de la același autor

"Școala de bani pe roți", programul de educație financiară interactivă, care se adresează copiilor cu vârste între 7 și 14 ani, a ajuns la Constanța. Din luna august, "Școala de bani pe roți" va opri și în Mamaia.

Programul se desfășoară într-un camion inedit și colorat, numit FLIP, a cărui remorcă modulară se transformă într-un adevărat loc de joacă cu dotări de ultimă generație, unde traineri specializați le oferă celor mici ateliere interactive și antrenante în grupuri de câte 15 elevi.

Camionul a plecat în luna iunie la București și va staționa, până pe 30 iulie, la City Park Mall din Constanța. Atât constănțenii, cât și turiștii aflați în vacanță pe litoral îi pot înscrie gratuit pe cei mici la "cursurile" Școlii de bani pe roți, ce îmbină distracția și educația.

"Ne propunem să îi învățăm pe copii, de la vârste cât mai fragede, că banii se câștigă greu, prin muncă, dar pot dispărea foarte repede din buzunarul nostru, dacă nu suntem suficient de conștienți de cum ar trebui să îi gestionăm. Școala de bani pe roți este un proiect total non-comercial, care urmărește să-i facă pe cei mici să înțeleagă concepte și noțiuni financiare, prin joc, fără să fie nevoiți să asculte definiții sau formule. Totul se întâmplă în spațiul distractiv oferit de camionul nostru, care ne permite să scoatem educația financiară din clasă și să o facem accesibilă copiilor din întreaga țară", a declarat Nicoleta Deliu, coordonatorul programului național Școala de bani.

Timp de 90 de minute, copiii vor explora, în camion, lumea banilor și vor trece prin cinci etape ale informării și conștientizării, având aliați de nădejde: jocurile, interacțiunea și voia bună. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0135 secunde