Campania "Cuget Liber" - "Câinii vagabonzi, emblema Constanței?"

Între teroare și disperare. "Parcă suntem la marginea lumii, vom sfârși sub colții maidanezilor!"

1061

Articole de la același autor

Piețele alimentare, aleile din jurul blocurilor, parcurile și locurile de joacă, dar mai ales zonele mărginașe ale municipiului Constanța au devenit fieful câinilor vagabonzi. Campania "Cuget Liber" are răsunet în rândul constănțenilor care ne semnalează, în număr considerabil, experiențele neplăcute prin care au trecut din cauza acestor patrupede, care nu ar trebui să fie pe străzi.

"Câinii vagabonzi, emblema Constanței?". O întrebare pertinentă, adresată atât autorităților, cât și constănțenilor, căci de ani buni - prea mulți, am putea adăuga - urbea de la malul mării nu a găsit o soluție reală pentru a gestiona problema acestor patrupede. Suflete chinuite, ajunse pe străzi, hămesite și alungate, maidanezii răspândesc teamă printre locuitorii acestui oraș.

Astfel se întâmplă, de exemplu, într-unul dintre cartierele mărginașe ale municipiului Constanța, Palazu Mare. O cititoare a "Cuget Liber", Luiza Voiculescu, ne-a semnalat, în urma apelului lansat: "Citeam zilele trecute în ziarul dvs. cum locatarii din Inel 2 reclamă faptul că sunt terorizați de câinii maidanezi. Aceeași situație este și în Palazu Mare. Noi avem numeroase probleme aici, în cartier, dar cine să ne audă? Suntem la marginea Constanței, la marginea lumii… Poate și de aceea lipsa de reacție în privința maidanezilor. Dacă ar fi fost centrul orașului sau poate o zonă mai interesantă pentru turiști, cum este stațiunea Mamaia, responsabilii și-ar fi îndreptat atenția și spre noi.

În zona cimitirului sunt haite. Fie că sunt ale localnicilor care mai cresc vite sau oi și îi lasă pe câmp, nu îi țin prin curți, fie că sunt pripășiți în zonă, au ajuns să fie periculoși. Nu putem merge pe jos de la cimitir spre ghiol, pentru că realmente ne este teamă că vom sfârși sfâșiați de colții lor! E drept, nici nu este o zonă prea populată, dar mai ales acum, vara, mai vrei să ieși din casă, să mergi poate până la lac, dar nu ai cum! Sunt mulți, sunt flămânzi și te rup dacă te încumeți să treci prin zonă".



"Ne este teamă! Nu este alee fără câini!"


La fel, constănțenii reclamă că numărul maidanezilor a crescut în ultima perioadă și pe bulevardul Aurel Vlaicu, varianta municipiului Constanța.

"Ziua mai este cum mai este, dar noaptea parcă ies din pământ. Nu este parcare, stație peco sau alee în care să nu fie câini. Nouă ne este teamă! Suntem femei, lucrăm în ture, ne este teamă că ne vor ataca. S-a mai întâmplat, chiar aici, în zonă la noi, acum ceva vreme, când efectiv au târât o femeie! Nu știu ce se așteaptă, să se umple din nou cartierul de câini, să nu mai poți ieși pe stradă?! Nu este de ajuns că ne omoară coronavirusul, să ne termine și maidanezii?", ne-a transmis revoltată o constănțeancă din zona Km 4-5.

XXX

În edițiile următoare, vom prezenta relatări ale constănțenilor, din diverse zone ale municipiului. De altfel, cetățenii sunt așteptați să împărtășească experiențele prin care au trecut, pe adresa redacției [email protected].



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4473 secunde