Internet, Cultură și Manele

164
Internet, Cultură și Manele - coverservicemusic-1531486020.jpg

Articole recomandate

Românii rămân cei mai inventivi dintre internauți bucurându-se din plin de singurul lux pe care și-l mai pot permite, unul la care alte țări doar visează: acces nelimitat la internet și cu viteză pe măsură.


Am reușit astfel să ocupăm mai multe locuri în topurile mondiale ca număr de downloaduri, viteză de internet și mai ales ... piraterie.


Nu este un secret pentru nimeni că în România termenul de licență se aplică doar pentru facultate și a da bani pe un material cu drepturi de autor reprezintă pentru majoritatea un sacrilegiu. Deci, iată că și dacă am dori să luăm în discuție etica acestei pasiuni prea puțin ascunse ale poporului român, logica ne obligă să o ignorăm total. 


Deși românii constituiesc una din cele mai sărace populații din Europa, acest lucru nu i-a împiedicat să își formeze o cultură modernă solidă care a pus capăt dominației totale a imperiului manelelor. Sigur, a urmări un serial ori un film nu este același lucru cu a citi "Moromeții" dar măcar ne-a menținut la o distanță de siguranță considerabilă față de "marile opere" ale artiștilor care cântă pe acorduri orientale de bani și de dușmani. 


Acest lucru nu doar că ne-a apărat de o alunecare pandemică a întregii populații în izolare totală dar ne-a și plasat cultural inexplicabil peste țări mult mai dezvoltate decât noi.


Ei bine, nu ne referim binențeles la toți românii. Dar observăm că dacă ar fi să realizăm o hartă a culturii aceasta este compatibilă cu harta rețelelor de acoperire ale furnizorilor de internet.


Cum a fost posibil acest lucru? Ei bine să luăm exemplul Germaniei și al altor state dezvoltate. În acestea îți trebuie o licență pentru absolut orice. Fiecare material cu drepturi de autor are prețul lui iar procurarea acestuia prin alte mijloace este extrem de riscantă și aproape imposibilă. În România însă, totul costă doar timp și ocazional, nervi. 


În lipsa unei legislații care să reglementeze această "tradiție", din fericire, poporul nostru a reușit prin accesul la internet să își asigure un bagaj cultural care lasă la ani lumină multe alte regiuni din Europa. 


Să spunem că doreșți să downloadezi un videoclip al unei melodii preferate sau un tutorial despre un service auto constanta. Indiferent cât de globală sau precisă este căutarea ta, există servicii pe internet care te pot ajuta să faci rost de materialele dorite, materiale pe care le poți descărca direct în calculatorul tău. Un exemplu de astfel de serviciu este dat și de convertyoutube.ro 


Acest site ca și multe altele din categoria de youtube converter te poate ajuta să-ți întregeșți playlist-ul și astfel nu mai depinzi de internet pentru a accesa ceea ce te interesează. Poți chiar intra într-o zonă fără acoperire sau semnal și tot să reușești a viziona lucrurile care te interesează atâta timp cât sunt salvate pe dispozitivele tale.


Astfel că în loc să te urci pe casa bunicii să prinzi semnal și să priveșți un tutorial postat pe Youtube de firma service247.ro să zicem, ca să-ți repari mașina, poți să intri într-o bibliotecă formată din timp de către ține, downloadată de pe site-urile de convert.


Fie că vorbim de torrente, de site-uri online ori alte programe de sharing, iată că în România te poți descurca și fără internet. O perioadă ...


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5539 secunde