Institutul Naţional de Cercetare Marină „Grigore Antipa”, la jumătate de secol de activitate

109
Institutul Naţional de Cercetare Marină „Grigore Antipa”, la jumătate de secol de activitate - institutul-1603902269.jpg

Articole de la același autor



Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” împlineşte, astăzi, 50 de ani de activitate. Aniversarea se va desfăşura, însă, online, din cauza condiţiilor şi restricţiilor actuale, fiind comasată şi cu evenimentul dedicat Zilei Internaţionale a Mării Negre, sărbătorite pe 31 octombrie.


„În prag de aniversare, cu speranţa integrării cercetărilor noastre în marea familie a Europei, dorim institutului o existenţă milenară, consolidarea prestigiului şi afirmarea importanţei sale naţionale, europene şi internaţionale”, a transmis directorul general al Institutului „Grigore Antipa”, dr. ing. Simion Nicolaev.


Activitatea institutului s-a desfăşurat fără întrerupere, încă de la fondarea la 1 martie 1970, a Institutului Român de Cercetări Marine (IRCM), ca rezultat al fuzionării a cinci instituţii, cu scopul continuării tradiţiei anterioare în cercetarea marină iniţiată de predecesorii Emil Racoviţă, Ioan Borcea şi Grigore Antipa. În anul 1999, IRCM a fost reorganizat, prin transformarea sa în Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare Marină „Grigore Antipa”, purtând numele profesorului Grigore Antipa (1867 – 1944), fondatorul şcolii româneşti de oceanologie, ca o recunoaştere binemeritată a importanţei sale în cercetarea românească.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.932 secunde