Inspecția Muncii. Zeci de persoane, depistate muncind la negru

106
Inspecția Muncii. Zeci de persoane, depistate muncind la negru - itm-1453902421.jpg

Articole de la același autor

Inspecția Muncii a desfășurat, în perioada 18 - 22 ianuarie, mai multe acțiuni de control în urma cărora a aplicat amenzi în valoare totală de 1.524.350 lei, din care 1.085.350 lei pentru nereguli în domeniul relațiilor de muncă (772.000 lei pentru muncă la negru) și 439.000 lei în cel al securității și sănătății în muncă.

Astfel, inspectorii de muncă au depistat 84 persoane care lucrau la negru, 17 dintre acestea fiind din județul Prahova.

Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut o propunere de cercetare penală pentru un angajator din județul Tulcea.

În total, au fost sancționați 329 angajatori din cauza neregulilor în domeniul relațiilor de muncă.

Angajatorii au raportat către inspectoratele teritoriale de muncă 81 evenimente, care, la finalul cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, pot fi încadrate drept accidente de muncă. 48 au fost înregistrate în București.

Au fost sancționați 963 angajatori în domeniul securității și sănătății în muncă, iar în județele Satu Mare și Bihor au fost dispuse două sistări de activitate.

"Perioada de aplicare a indicatorilor de performanță ne va arăta că am ales să facem controale de calitate, în litera și spiritul legii, fără a lucra la normă cantitativă în detrimentul calității.", declară Danteș Nicolae Bratu, inspector general de stat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3849 secunde