INS. A crescut câștigul salarial

124
INS. A crescut câștigul salarial - bani-1368429295.jpg

Articole de la același autor

În luna martie 2013, câștigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.231 lei, cu 4,1% mai mare decât în luna februarie 2013. Potrivit datelor făcute publice de Institutul Național de Statistică, câștigul salarial mediu nominal net a fost de 1.617 lei, în creștere față de luna precedentă cu 64 lei (4,1%).

Valorile cele mai mari ale câștigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în fabricarea produselor din tutun (5.645 lei), iar cele mai mici în hoteluri și restaurante (860 lei).

Cele mai semnificative scăderi ale câștigului salarial mediu net s-au înregistrat în alte activități extractive (-4,8%) și în activitățile auxiliare intermedierilor financiare (inclusiv activitățile de asigurare și fonduri de pensii) (-4,1%).

În sectorul bugetar s-au înregistrat ușoare creșteri ale câștigului salarial mediu net față de luna precedentă. Astfel, în învățământ, au scăzut salariile cu 2,8% ca urmare a plății cu ora a cadrelor didactice, în sănătate și asistență socială cu 1,2% ca urmare a plății drepturilor salariale cuvenite salariaților din unele unități din domeniul asistenței sociale care s-au confruntat în lunile anterioare cu dificultăți financiare și în administrația publică cu 0,7%, ca urmare a promovărilor în gradul profesional. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3672 secunde