Inițiativa legislativă împotriva bullying-ului în școli a fost adoptată

1212
Inițiativa legislativă împotriva bullying-ului în școli a fost adoptată - bullyinggirlupsetapril2017large-1543926625.jpg

Articole de la același autor

Inițiativa legislativă împotriva violenței psihologice (bullying) în școli a fost adoptată de Senat, care este cameră decizională. Legea Educației Naționale a fost astfel completată cu o secțiune care prevede expres definirea și prevenirea bullying-ului, asistența psihologică, dar și formarea și informarea personalului didactic cu privire la problemele care decurg din acest tip de comportament.


Violența, care se poate manifesta fie fizic, prin comportamente repetate de lovire, piedici, îmbrânceli, plesnit sau alte forme asemenea, fie verbal, prin porecle, insulte, tachinări, intimidări, umiliri, va fi interzisă prin lege și se vor lua măsuri ca aceasta să fie combătută în toate ciclurile educaționale: primare, gimnaziale și/sau liceale.


Inițiativa legislativă care definește, previne și interzice violența psihologică - bullying-ul a modificat și completat Legea educației naționale nr. 1/2011. Aceasta a fost adoptată, luni, de Senat în calitate de cameră decizională (L652/2018), spun deputații PSD Andrei Pop, secretar al Comisiei pentru buget, finanțe și bănci, și Petre-Florin Manole, din Comisia pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, care se numără printre inițiatorii legii.


Senatorii au votat inițiativa în unanimitate. Legea Educației Naționale a fost astfel completată cu o secțiune care prevede expres definirea și prevenirea bullying-ului, asistența psihologică, dar și formarea și informarea personalului didactic cu privire la problemele care decurg din acest tip de comportament.


Legea fusese adoptată de Camera Deputaților în 31 octombrie.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8669 secunde