Îngrijorător! Tot mai mulți adolescenți fumători

119
Îngrijorător! Tot mai mulți adolescenți fumători - totmaimultiadolescenti-1497886812.jpg

Articole de la același autor

Aproximativ 11% dintre adolescenții cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani din lume consumă produse pe bază de tutun, informează Reuters citând un sondaj realizat la nivel global.

Consumul de tutun este principala cauză la nivel mondial de mortalitate evitabilă și de boli grave, fiind responsabil de moartea a circa 6 milioane de persoane anual, notează oamenii de știință în cadrul unui raport al Centrului american de prevenire și control al bolilor (CDC).

Majoritatea fumătorilor deprind acest obicei în perioada adolescenței, se adaugă în raportul privind consumul de tutun în rândul tinerilor.

Pentru studiul actual, oamenii de știință au examinat date din cadrul mai multor sondaje efectuate printre adolescenți din 61 de țări, realizate între anii 2012 și 2015. S-a constatat că jumătate dintre state aveau o rată a fumătorilor de cel puțin 15% în rândul băieților și de cel puțin 8% în cel al fetelor.

"S-a dovedit că fumatul afectează aproape fiecare organ din corp, iar știința demonstrează că majoritatea fumătorilor adulți au început să fumeze în timpul adolescenței", a declarat autorul principal al cercetării, Rene Arrazola de la Biroul pentru Fumat și Sănătate din cadrul CDC.

"Tinerii care încep să fumeze la o vârstă fragedă prezintă un risc mai mare de a dezvolta dependența de nicotină în comparație cu cei care fac acest lucru mai târziu în viață", a completat Arrazola.

"Prin urmare, eforturile de a preveni consumul de tutun în rândul tinerilor sunt deosebit de importante pentru a evita apariția a încă o generație de adulți fumători și care se confruntă cu boala și mortalitatea cauzate de acest obicei", a mai spus omul de știință. 

Sursa: agerpres.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.343 secunde