Îngrijorător: în țara noastră, și animalele au dezvoltat rezistență la antibiotice!

188
Îngrijorător: în țara noastră, și animalele au dezvoltat rezistență la antibiotice! - ansvsapresedinte-1576101586.jpg

Articole de la același autor

Numărul cazurilor în care se dezvoltă rezistență la antibiotice este în creștere în țara noastră, atât în ceea ce privește oamenii, dar și animalele. 


În acest context, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico Militară Cantacuzino a organizat evenimentul internațional "Rolul unei agende strategice comune de cercetare și inovare la nivel global pentru controlul rezistenței la agenți antimicrobieni". 
La eveniment, au participat cercetători europeni, medici umani și medici veterinari. Prezent la eveniment, dr. Robert Chioveanu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, a arătat că este nevoie de o legislație mai bună cu privire la circulația medicamentelor de uz veterinar. 


"Antibioticul de uz veterinar trebuie să fie prescris și administrat doar de entitatea profesională care prin lege este abilitată să utilizeze și să manipuleze aceste medicamente, și care trebuie să fie garantul consumului de către populație a alimentelor sigure, respectiv medicul veterinar", a declarat dr. Robert Chioveanu. 


Conform statisticilor europene, România este pe locul al treilea în Europa în ceea ce privește consumul nejustificat de antibiotic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3882 secunde