Îngrijorări la Constanţa. Numărul cazurilor de COVID-19, în creştere alarmantă

918
Îngrijorări la Constanţa. Numărul cazurilor de COVID-19, în creştere alarmantă - coronavirus-1601225317.jpg

Articole de la același autor

Numărul cazurilor noi de infecţie cu noul coronavirus a sărit în aer, săptămâna trecută, în judeţul Constanţa. Rând, au fost bătute recordurile de persoane nou depistate, culminând cu 88 de pacienţi diagnosticaţi în numai 24 de ore, de sâmbătă până duminică.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 2.637 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Iar, până în prezent, 60 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Constanţa, la această oră, sunt 363 de persoane internate, dintre care 326 din județul Constanța și 37 din alte județe. De asemenea, alte 1.135 de persoane sunt în carantină la domiciliu, fiind fie persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, fie persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2. Totodată, alţi 203 pacienţi sunt izolaţi la domiciliu, fiind confirmaţi, dar externaţi.

Din păcate, în spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment, au fost confirmate 189 de cazuri de infectare în rândul personalului. Este vorba despre 56 de medici, 77 asistenți medicali și 56 de angajaţi reprezentând personal auxiliar.

Deşi sunt destul de aglomerate, mai sunt încă locuri în spitale pentru tratarea bolnavilor cu Covid-19, totalul de paturi disponibile fiind 605. La Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa sunt ocupate 103 paturi din cele 120 puse la dispoziţie, iar la Spitalul de Pneumoftiziologic sunt 64 ocupate din cele 100 amenajate special pentru Covid-19. La Spitalul Municipal Medgidia mai sunt libere 46 de paturi din cele 150 păstrate pentru pacienţii cu Covid-19. Totuşi, la Spitalul Municipal Mangalia, unitatea este aproape de capacitatea maximă, fiind deja ocupate 92 de paturi din cele 107 disponibile. În cazul în care situaţia se va agrava, Spitalul Militar – Sistem Modular, de pe Stadionul Portul, are o capacitate de 54 de paturi, iar Secţia Exterioară Agigea are o capacitate de 74 de paturi, ambele fiind, în prezent, goale.

Cei mai mulţi pacienţi, asimptomatici

Autorităţile sunt în alertă, având în vedere numărul în creştere al cazurilor noi. Deşi există trei focare în evoluţie, la doi agenţi economici şi la Căminul pentru Vârstnici din Constanţa, numeroase persoane au fost confirmate şi în mai multe focare din familii, dar şi la instituţii ale statului. „Cazurile provin de pe tot teritoriul judeţului şi, în proporţie mare, este vorba despre pacienţi asimptomatici”, a explicat prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6893 secunde