Se asfaltează străzile și se caută soluții pentru prelungirea Delavrancea

Infrastructura cartierului Baba Novac, refăcută!

1514
3

Articole de la același autor

Chiar dacă încă nu au reușit să reglementeze concret construcțiile în cartierul Baba Novac, autoritățile locale se apucă de asfaltat. Planul Urbanistic Zonal nu a fost finalizat, se reiau discuțiile cu Ministerul Apărării pentru obținerea prelungirii străzii Barbu Ștefănescu Delavrancea, iar multe dintre străduțe nici măcar nu sunt proiectate definitiv.

Între timp, Primăria Constanța a obținut certificatul de urbanism pentru amenajarea mai multor străzi. Astfel, în curând vor începe lucrări de construire aferente tramei stradale din municipiul Constanța, cartierul Baba Novac - etapa întâi.

Este vorba despre strada Vâscului, strada Breaza - tronsonul întâi, strada Breaza - tronsonul al doilea, strada Crasna, strada Prislop - tronsonul întâi, strada Prislop - tronsonul al doilea, strada Alexandru Șteflea, strada Horia Grigorescu - tronsonul al doilea, strada Govora - tronsonul întâi, strada Arnota - tronsonul întâi și strada Arnota - tronsonul al doilea.

Certificatul de urbanism este valabil 24 de luni, începând cu 16 mai 2018.

Mai au de așteptat!

Proprietarii din cartier sunt însă nemulțumiți că încă nu știu ce vor putea să construiască pe terenul pe care îl au de ani de zile.

"Suntem amânați permanent. Ni se spune că nu se dau autorizații de construcție pentru că este PUZ-ul în lucru. Unii dintre noi ne-am vândut apartamentele și ne-am cumpărat un loc de casă, cu gândul să ne mutăm într-un an de zile și au trecut aproape trei și noi nici măcar nu avem autorizațiile", ni s-a plâns un constănțean din zonă.

Alții sunt de părere că, înainte de a fi asfaltate străzile, ar trebui regândită sistematizarea cartierului.

"În planul dvs. de urbanism supus modificării este o eroare gravă. În zona hașurată cu roșu se află trei case construite deja, iar pe plan apare teren neconstruit. Doresc un plan al PUZ în format pdf, care să poată fi mărit și nu această mizerie de poză pe care nu se poate vedea nimic când se mărește, iar scrisul este neclar. Consider că banii publici pe care i-ați plătit arhitectului ce a elaborat planul merită un desen mai bun și mai clar", a scris un constănțean într-una din sesizările făcute către Primăria Constanța, cu prilejul dezbaterilor publice pentru finalizarea Planului Urbanistic Zonal.

Străzi fără sens unic

Sunt voci care consideră că actuala organizare a străzilor, cu sens unic dinspre strada Ștefăniță Vodă spre strada Baba Novac, este o idee proastă și că este o chestiune de timp până când Poliția Locală se va muta cu caietul de amenzi în zonă.

"Nu este normal să ni se impună sensuri unice. Dacă vin, de exemplu, pe strada Baba Novac, sunt nevoită să ocolesc tot cartierul, pe bulevardul Aurel Vlaicu, pentru a putea intra spre casă. Vom fi vânați de Poliția Locală, care va veni în cartier să-și facă norma de amenzi!", a atras atenția o locatară din zonă, încă de la dezbaterile publice. Însă lucrurile au rămas la fel.

În ce privește prelungirea străzii Barbu Ștefănescu Delavrancea, care ar putea decongestiona traficul și le-ar fi de mare folos localnicilor cartierului, deocamdată, perspectivele sunt sumbre. Statul Major General a dat aviz nefavorabil pentru prelungirea străzii, însă autoritățile locale spun că nu renunță la idee, ci doar încearcă o reconfigurare a arterei.

"Se va propune un traseu nou pentru prelungirea străzii Barbu Ștefănescu Delavrancea cât mai aproape de limita cadastrală dinspre sud a terenului identificat cu IE 233576 aferent unității militare, în vederea diminuării la minimum a terenului afectat de realizarea străzii prin extinderea amprizei drumului de exploatare existent. Planurile astfel modificate ne vor fi transmise în vederea reluării procedurii de avizare la Statul Major General", a explicat arhitectul șef al Constanței, Mihai Radu Vânturache. 

Comentează știrea

Radu Cazan
18 mai 2018
Promisiuni multe minciuni

Se poate face artera între strada Ștefăniță Voda-Baba Novac pe lîngă gardul cimitirului sunt grădini acolo tot terenul este al primăriei,de 3ani au fost somați acei oameni care lucrează acele terenuri in mod abuziv sa elibereze,sub contextul că se va face acea șosea de legătură,nu se vrea,primăria face lucrări doar pe varianta,artere principale de văzul lumii în nici un caz în folosul comunității care plătesc taxe și nu se pot folosi de acele străzi neasfaltate fara utilități că la tara

Xxxx
18 mai 2018
Cînd se va întâmpla asta

Nu degeaba și-a luat bătaie domnul arhitect in biroul său în primărie de la un cetățean suparat

Robert
18 mai 2018
Povesti nemuritoare

Str Prelungirea Barbu de la Vrancea,in cartierul kamsas-Tomis Nord,fara utilități,neasfaltata,cei de la fabrica de înghețată Elion deversează apa reziduală direct in strada prin fața curților a vecinilor exasperați,păcat că poate fi exploatată,de cetățeni care merg bara la bara pe Ștefăniță Voda-Baba novac

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5437 secunde