Mai multe ştiri online:

Infractorii nu renunță la metoda "Accidentul". Oamenii legii fac apel la vârstnici să anunțe Poliția

Ştire online publicată Sâmbătă, 12 Ianuarie 2019. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Aproape că nu există zi în care vârstnici din Constanța să nu primească un telefon în miez de noapte, prin care să nu fie anunțați că unul dintre copiii lor a făcut un accident și are nevoie de bani. Cei mai mulți se prind repede că este o păcăleală și închid. Din când în când, câte unul pică în plasa infractorilor și își dă economiile de-o viață. Din păcate, prea puțini din cei apelați anunță Poliția, astfel încât să fie prinși cei care au încercat să-i păcălească.

Cea mai recentă tentativă înregistrată de oamenii legii s-a petrecut joi, 10 ianuarie. Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție au fost sesizați, în jurul orei 00.30, de un bărbat în vârstă de 61 de ani, din municipiul Constanța, cu privire la faptul că a fost apelat pe telefonul fix de o persoană de sex femeiesc, care s-a recomandat a fi fiica acestuia, informându-l că a comis un accident de circulație și are nevoie de o sumă de bani.

În timpul conversației, o altă persoană, cu voce bărbătească, a preluat convorbirea și s-a prezentat ca fiind avocatul fiicei sale, solicitând suma de 10.000 de euro pentru o presupusă intervenție chirurgicală de care ar fi avut nevoie victima accidentată în urma evenimentului rutier.

„Realizând că poate fi victima unei înșelăciuni, bătrânul a luat legătura cu familia și a înștiințat organele de poliție, fără a fi înregistrat niciun prejudiciu”, explică reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

În prezent, oamenii legii efectuează cercetări pentru identificarea autorului și tragerea lui la răspundere penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la înșelăciune.

Ce ne sfătuiesc polițiștii

„Pentru a conștientiza populația, cu precădere persoanele de vârsta a treia, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute și le oferă sume de bani, în schimbul așa-ziselor «rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere», precizăm încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani. Este foarte important pentru cetățeni să cunoască faptul că în niciun caz de accident rutier reprezentanții instituțiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speță de natură penală”, ne spun polițiștii constănțeni.

În astfel de cazuri, în care cetățenii sunt sunați și li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliție, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.

Astfel, polițiștii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înșelăciuni, iar persoanele care intenționează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate și trase la răspundere penală.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
sambata, 23 martie Foto : Cine este judecătoarea decedată în accidentul de sâmbătă 9752 vizite, 0 comentarii Cine este judecătoarea decedată în accidentul de sâmbătă
Sport
sambata, 23 martie Foto : Doliu în sportul constănțean. A murit un mare arbitru 6374 vizite, 0 comentarii Doliu în sportul constănțean. A murit un mare arbitru
Actual
marti, 19 martie Foto : Român "angajat" ca sclav personal pentru fiul unui milionar din Anglia 5310 vizite, 0 comentarii Român "angajat" ca sclav personal pentru fiul unui milionar din Anglia
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.8789 secunde