Informații de ULTIMĂ ORĂ despre pescuitul în Deltă. "Scutim pescarii de un efort"

Vineri, 29 Mai 2020
686
Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) din Tulcea a decis prelungirea valabilității documentelor emise anul trecut pentru desfășurarea în legalitate a activității de pescuit comercial până la începutul lunii iulie, a declarat, astăzi, guvernatorul Rezervației, Ion Munteanu.

Decizia a fost luată din cauză că Ministerul Mediului și cel al Agriculturii nu au adoptat până acum ordinul comun privind efortul de pescuit și cotele alocate pentru acest an, pe specii și zone, act normativ în baza căruia ARBDD stabilește cotele pe care pescarii trebuie să le îndeplinească în acest an, atât cotele, cât și zonele de pescuit fiind trecute pe permisele pescarilor.

"Spre deosebire de anii trecuți, în acest an, am decis ca membrii Comisariatelor ARBDD din teritoriu să preia de la pescari documentația necesară avizării permiselor de pescuit comercial. Am eliminat astfel un efort pe care-l făceau pescarii, dar și aglomerația de la sediul Administrației", a declarat, pentru Agerpres, guvernatorul Rezervației.

Ion Munteanu a mai spus că, după încheierea prohibiției pescuitului în România, pescarii comerciali din Deltă își vor putea desfășura activitatea în baza actelor emise anul trecut.

Prohibiția pescuitului în România se va încheia pe data de 3 iunie, potrivit ordinului comun al Ministerului Mediului și cel al Agriculturii.


Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3168 secunde