Informații de ULTIMĂ ORĂ despre impozitarea pensiilor speciale

570
Informații de ULTIMĂ ORĂ despre impozitarea pensiilor speciale - pensii-1569512780.jpg

Articole recomandate

Impozitarea pensiilor speciale este folosită emoțional, a declarat, astăzi, la Tulcea, în timpul unei conferințe de presă, ministrul Muncii, Marius Budăi.

"Când vrei să te agăți de o temă care sigur merge, pui toate pensiile într-o căciulă mare și spui că sunt speciale. Eu vă spun că în România sunt vreo 160 și ceva de mii de oameni care primesc pensii ce s-ar putea preta, conform interpretării colegilor din opoziție, la pensii speciale. O sută și ceva de mii sunt pensii militare, sunt în sistem neintegrat. Mai rămân nouă mii și ceva, unde avem personal navigant, magistrați, funcționari publici cu statut special ș.a.m.d. Intrăm în ele și mergem pe pragul de impozitare. Patru mii și ceva de pensii sunt peste 10.000 de lei. Parlamentul are proiectul cu impozitarea pe praguri, Parlamentul este suveran, el decide și Guvernul aplică", a declarat ministrul Budăi, citat de Agerpres.

El a mai spus că principala problemă o constituie faptul că majoritatea pensiilor sunt mici.

"Când un om aude de o pensie de douăzeci sau treizeci de mii de lei, chiar și eu când aud asta... Atunci, hai să folosim asta emoțional, că dă bine la marea masă. Cred că în România e momentul să ne unim cu toții. Cred că toate lucrurile trebuie discutate cu măsură și cu adevărata valoare în față", a menționat ministrul Muncii.

Întrebat fiind de pensionarea anticipată a unor cadre ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Budăi a opinat că situația ar trebui regândită.

"Am un coleg de liceu cu o pensie extrem de mică, dar a putut să iasă la pensie la 39 de ani. În același timp, ne plângem de lipsă de cadre la MAI. Cred că trebuie regândită situația", a afirmat ministrul Budăi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5086 secunde