Informație importantă despre proiectul care i-ar obliga pe copii să plătească pensii părinților

172
Informație importantă despre proiectul care i-ar obliga pe copii să plătească pensii părinților - tanaraalaturidemamavarstnicae145-1562388712.jpg
Președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Viorica Dăncilă, a anunțat, vineri, că nici Guvernul, nici formațiunea politică pe care o conduce nu susțin inițiativa legislativă prin care se impune obligația copiilor de a-și întreține părinții.

Dăncilă a declarat, într-o conferință de presă susținută la Galați, că proiectul de act normativ nu va avea susținere politică din partea PSD.

"Am văzut că în spațiul public se discută foarte mult de acea inițiativă legislativă legată de plata de către copii pentru întreținerea părinților, așa numită Lege a recunoștinței. Este opinia unor deputați ... În Parlamentul României sunt foarte multe inițiative legislative. Nu este o lege care să fie agreată, să fie susținută nici de Guvernul României și nici de PSD. Dacă vă uitați, sunt foarte multe inițiative, dar de la o inițiativă legislativă până la transpunerea în lege este un drum lung. Eu vă spun din start că această inițiativă, această Lege a recunoștinței, nu este susținută nici de Guvernul României, nici de PSD", a afirmat premierul Dăncilă.

Proiectul de lege, care este inițiat de 73 de parlamentari, majoritatea PSD, prevede obligativitatea copiilor majori apți de muncă să își întrețină și să își îngrijească părinții inapți de muncă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7944 secunde