€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Informație importantă despre cardurile de sănătate

Ştire online publicată Vineri, 29 Iunie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Guvernul a aprobat, săptămâna aceasta, la propunerea Ministerului Sănătății, o hotărâre prin care se prelungește de la cinci la șapte ani termenul de valabilitate în cazul cardurilor naționale de sănătate emise până la data de 31 iulie.


Potrivit unui comunicat al MS, pentru cardurile emise până la data de 31 decembrie 2012, cei șapte ani de valabilitate se vor calcula începând cu data de 1 ianuarie 2013.


"Astfel, prin prelungirea duratei de valabilitate a cardului până la data expirării valabilității certificatului digital necalificat emis de Autoritatea de Certificare a CNAS, se degrevează bugetul de stat pentru anul 2018 - 2019 cu cheltuielile aferente tipăririi unui număr de aproximativ 14,2 milioane carduri naționale de asigurări de sănătate, precum și a bugetului FNUASS de cheltuielile aferente distribuirii acestora", precizează MS.


De asemenea, hotărârea aprobată joi de Executiv prevede o nouă reglementare menită să asigure un acces mai bun al pacienților la tratamente.


Astfel, pentru unele medicamente prevăzute în Lista de medicamente, care fac obiectul programelor naționale cu scop curativ și care necesită prescriere pe bază de protocol terapeutic, dar acesta nu a fost aprobat prin ordin al ministrului Sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, până la elaborarea și aprobarea protocolului, în condițiile legii, prescrierea se face cu respectarea indicațiilor, dozelor și contraindicațiilor din rezumatul caracteristicilor produsului, în limita competenței medicului prescriptor 


Sursa: Agerpres


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.857 secunde