Info ITM Constanța. Câte ore trebuie să muncească un zilier

938
Info ITM Constanța. Câte ore trebuie să muncească un zilier - zilieri-1524406708.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care lucrează cu ziua trebuie să știe că durata activității ocazionale care poate fi exercitată este de minimum o zi, corespunzător cu opt ore de muncă.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), durata zilnică de executare a activității unui zilier nu poate depăși 12 ore. Zilierul minor care are capacitatea de muncă va putea lucra șase ore pe zi, dar nu mai mult de 30 de ore pe săptămână. Chiar dacă părțile convin un număr mai mic de ore de activitate, plata zilierului se va face pentru echivalentul a cel puțin opt ore de muncă.

Pentru activitatea executată, acesta are dreptul la o remunerație al cărei cuantum se stabilește prin negociere directă între părți, în condițiile prevăzute de lege. Astfel, cuantumul remunerației brute orare stabilite de părți nu poate fi mai mic decât valoarea/oră a salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată și se acordă la sfârșitul fiecărei zile de lucru sau la sfârșitul săptămânii, înainte de semnarea în registru de către zilier și beneficiar. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Octombrie 2017
Stire din Social : ITM Constanța, controale în județ
Pagina a fost generata in 1.7459 secunde