Infernul din spatele Gării! Terorizați de o șatră de romi

1210
4

Articole de la același autor

De câțiva ani, constănțenii care locuiesc în zona Gării, în spatele blocurilor turn dinspre port, sunt obligați să suporte mai multe familii de romi care au transformat spațiul public în depozit pentru toate gunoaiele pe care le adună și pentru sacii de peturi pe care le duc la reciclare. Îi știe tot cartierul, pentru că sunt foarte gălăgioși, uneori agresivi și mai ales pentru că fac o mizerie de nedescris.

Nimeni nu a reușit să le vină de hac, să-i mute sau măcar să-i potolească. Nu au acte de identitate, nu muncesc nicăieri, trăiesc din gunoaiele adunate, cerșetorie, furturi.

"Sunt mulți, 10, 15, nu știu, că tot vin și pleacă. Ziua strâng peturi din oraș, au făcut aici stive de saci imenși. Seara petrec, țipă, se înjură, se bat. Nimeni nu a reușit să îi potolească. Mai vine poliția din când în când, îi amendează și pleacă", ne-a povestit S.M., locatar într-unul din blocurile învecinate.

Locatarii Asociației de Proprietari nr. 537 de pe bulevardul 1 Mai, dar și cei care locuiesc în casele din zonă au pierdut șirul plângerilor și sesizărilor pe care le-au făcut atât către autoritățile locale, cât și către polițiști. Romii locuiesc îngrămădiți într-o casă veche, căreia i-au pus o ușă și geamuri. Acoperișul este în stare avansată de degradare, însă zidurile se țin bine. Nu au apă curentă și nici energie electrică. Cu toate acestea, par să se simtă foarte bine.

Gălăgie și mirosuri insuportabile

Vara își petrec mai tot timpul afară, copiii umblă în pielea goală, desculți, iarna, fac focul în fața casei, ard gunoaie, cauciucuri, tot ce nu le mai trebuie. Mirosurile sunt insuportabile chiar și pe vremea asta, vara însă, atmosfera este infernală.

"Nu putem să ne lăsăm și noi copiii să se joace în spatele blocului, din cauza acestui grup. Îi fugăresc, îi urmăresc, vor să-i tâlhărească. Toți copiii din blocurile acestea au crescut cu frică de țigani. Au ajuns să le fie frică să mai meargă pe stradă, prin oraș, pentru că știu cât de răi pot fi. Dacă se întâmplă să fim pe jos, în altă zonă, și să vedem astfel de persoane, copilul meu începe să tremure și mă strânge de mână. Pur și simplu a dezvoltat o fobie. Și asta numai pentru că îi vede toată ziua pe geam, în spatele blocului", ne-a mai povestit o locatară.

Vecinii aproape că și-au pierdut speranța că vor scăpa vreodată de ei.

"Nu știm ce să mai facem. O să ajungem să-i ignorăm sau să ne salutăm cu ei, în fața blocului, când vin la furat. Suntem totuși într-un oraș mare, cu pretenții de oraș european. Mai mare rușinea cu așa ceva. Am ajuns să sperăm că va veni totuși cineva să cumpere terenul și va aduce forțele de ordine și îi va goni de aici. Preferăm un alt bloc decât mizeria aceasta", a spus, deznădăjduit, un alt proprietar din zonă. 

Comentează știrea

tudor
18 noiembrie 2015
!

este de ajuns ca aceste containere de gunoi sa fie ingropte in pamant, iar depozitarea gunoiului sa se faca pe baza de cartele, asa cum este in lumea civilizata. n-ar mai exista nici sobolani, nici tigani, nici miresmele imbietoare aferente.

simplu
18 noiembrie 2015
de tot

Benzină și brichetă. Garantat pleacă. Îi prindeți beți dintr-o seara, va strângeți câțiva bărbați adevărați din zonă și le spargeți bostanul. Pleacă sigur.

Cezar
18 noiembrie 2015
Tara lui ploua-n gat

Daca eu de etnie majoritara ma imbat,ma pis pe gard si strig mai tare,sigur sunt amendat. De ce nu se aplica legea unitar? Tigan sau arab,ma doare fix in p..a,platesc taxe statului sa-mi asigure securitatea fizica si psihica.Nu se poate? Atunci putem sa intram noi cu buldozere inchiriate peste tigani si sa deschidem focul in interlopi? Nu putem,ca cica legea nu e de partea autoapararii.... Pai atunci aparati-ne loazelor sau unde dracului sa sunam,la unuunudoiul din alta tara,sa cheme bombardierul ca la aia de se lupta cu ISIS-ul?

BogdanWP
19 noiembrie 2015
da

Cezar din pacate platesti bani la stat ca statul sa fie protejat impotriva oamenilor. Am avut parte recent de revelatia asta. Politia nu e aici sa ne protejeze , ci sa ne tina in tarc. Nu sunt xenofob dar adevarul nu poate fi ignorat , modul de trai al tiganilor este o amenintare pentru noi oamenii majoritari , la fel si faptul ca nu vor a se integra. Nu e datoria tarii sa integreze minoritati , ci datoria minoritatilor sa se integreze. Eu daca merg in Africa nu vin cu legile mele de-acasa , ma supun lor. Dar tiganii stiu ca nimeni nu le face nimic pentru ca tuturor le e frica. Ei fac legea in tara asta pentru ca legea s-a facut mereu si se va face cu pumnul. Pumnul pe care ne dam asa mari ca il avem si cand dam de un tigan fugim de rupem asfaltul. Pumnul nostru e bun sa ne bubuim doar intre noi asa a fost mereu nu degeaba exista expresia ``roman la roman fute``. Specie pe cale de disparitie in timp ce tiganii sunt uniti si prospera , chiar pe spinarea noastra.

Răspuns la: Tara lui ploua-n gat
Adăugat de : Cezar, 18 noiembrie 2015
Daca eu de etnie majoritara ma imbat,ma pis pe gard si strig mai tare,sigur sunt amendat. De ce nu se aplica legea unitar? Tigan sau arab,ma doare...

Articole pe aceeași temă

Luni, 20 Iulie 2015
Stire din Economie : Afaceri printre gunoaie
Duminică, 24 Mai 2015
Stire din Actual : Italian înjunghiat de un român!
Joi, 13 Noiembrie 2014
Stire din Politică-Administrație : Romii argeșeni votează cu "FONTA"
Pagina a fost generata in 0.3982 secunde