Infectările cu noul coronavirus scad la nivel mondial. Pandemia de coronavirus este în declin

181
Infectările cu noul coronavirus scad la nivel mondial. Pandemia de coronavirus este în declin - coronavirus-1589989147.jpg
Numărul de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus a început să scadă la nivel global în cifre absolute în ultimele zile. El a început să rămână sub procentul de 1.2% în medie, din bilanțul total al infecțiilor în majoritatea statelor. Sistemele sanitare au început să își revină în condițiile în care nu mai sunt copleșite de numărul mare de pacienți, iar dacă temutul nou val nu va veni, atunci pandemia ar putea stagna complet în decurs de o lună, informează Digi24.


Curba noilor infectări și a deceselor s-a aplatizat constant în ultimele două săptămâni în Europa, mai ales în principalele sale focare, Italia și Spania. În aceste țări, dar și în Franța, creșterea este de 0,2% în medie, în timp ce în Germania este de 0,3%.


Doar Belgia și Regatul Unit, au rămas cu o creștere semnificativă, de 0,6%, respectiv 1,2%.


Deși numărul real de cazuri este, cel mai probabil, mult mai ridicat decât bilanțul oficial, având în vedere că niciun stat de pe planetă nu poate să își testeze sitematic întreaga populație, nu există motive care să sugereze că tendința ar fi diferită în ceea ce privește populația totală a țărilor.


Numărul de infectări cu noul coronavirus a depășit 5 milioane la nivel global, miercuri, conform datelor worldometers.info. Dintre cele 5.012.901 de cazuri de infectare, 2.302.774 au fost declarate închise. 1.977.277 dintre cei infectați s-au vindecat în timp ce numărul deceselor a ajuns la 325.497.


Și numărul de noi internări în secțiile de urgență și terapie intensivă ale spitalelor s-au redus semnificativ. Cu unele excepții, cifrele sunt în scădere în majoritatea țărilor afectate, iar spitalele și medicii pot să lucreze nemaifiind copleșiți așa cum se întâmpla în perioada de vârf a pandemiei.


Unele țări au desființat chiar spitalele mobile instalate pentru a face față fluxului de noi infectări. Pe de altă parte, vigilența nu trebuie abandonată, având în vedere faptul că unele țări despre care se credea că au învins coronavirusul, observă noi creșteri de la 0, după relaxarea măsurilor de carantină și restricție.


Epidemiologii nu pot să răspundă clar , în acest moment, la întrebarea "De ce încetinește pandemia?" Este posibil ca dinamica COVID-19 să fi fost puternic petrubată de măsurile de restricție și carantină adoptată în majoritatea țărilor lumii la jumătatea lunii martie, moment în care numărul de noi infecții raporta zilnic era undeva în jurul cifrei de 20%.


Lucrurile nu sunt foarte clare, însă, mai ales că numărul scade și în țări care au luat măsuri de carantină limitate dar și în cele cu măsuri draconice. În SUA, cinci dintre statele care au refuzat implementarea măsurilor sunt într-o situație comparabilă cu restul țării. E important de menționat, însă, că ele au o densitate foarte mică a populației.


Pe de altă parte, diferențe majore există între țări ale căror guverne au luat pandemia în glumă, precum Brazilia, care cunoaște o creștere explozivă constantă în ultimele săptămâni, sau SUA, în care dezastrul a continuat vreme de aproape o lună după o explozie a infecțiilor și între țări care s-au concentrat pe măsuri rapide și direcționate precum Coreea de Sud.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3649 secunde