Indemnizația de șomaj diferă de la o persoană la alta

521
Indemnizația de șomaj diferă de la o persoană la alta - indemnizatia-1561746780.jpg

Articole de la același autor

În prezent, indemnizația de șomaj se acordă în funcție de stagiul de cotizare. Ca urmare, și cuantumul acesteia este o sumă acordată lunar, diferențiată pentru fiecare individ în parte, în funcție de stagiul de cotizare. Potrivit reprezentanților Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, indemnizația lunară primită de un șomer se compune din 75% din salariul minim brut pe țară la care se adună, în funcție de vechime, o cotă procentuală de "X"% din media veniturilor realizate de persoana în cauză în ultimele 12 luni. 


Apoi, cotele procentuale sunt diferențiate în funcție de stagiul de cotizare. Spre exemplu, pentru persoanele care au cel puțin un stagiu de cotizare de cel puțin trei ani, indemnizația de șomaj se va calcula în funcție de 3% din media veniturilor realizate în ultimul an anterior pierderii locului de muncă. 


Pentru cel puțin cinci ani de stagiu de cotizare, cota va fi de 5% din media veniturilor pe ultimele 12 luni, pentru cel puțin zece ani de stagiu de cotizare, cota este de 7%, iar cota de 10% din media veniturilor pe ultimul an lucrat se va lua în calcul în cazul persoanelor care au avut un stagiu de cotizare de cel puțin 20 de ani.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 29 Iunie 2019
Stire din Social : A scăzut rata șomajului
Sâmbătă, 20 Aprilie 2019
Stire din Economie : Rata șomajului  este în scădere
Pagina a fost generata in 0.3975 secunde