€ 4.7612
£ 5.3976
$ 4.256

Mai multe ştiri online:

Închisoare pentru patronii care nu plătesc contribuțiile la stat. "Noile măsuri fiscale ne bulversează!"

Ştire online publicată Miercuri, 20 Decembrie 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Măsurile fiscale luate în acest an, multe dintre ele fără consultarea mediului de afaceri, sunt factor de presiune și frustrare pentru antreprenori. 


„Ultima propunere legislativă, referitoare la pedeapsa cu închisoarea de la un an la șase ani pentru nereținerea, neîncasarea, reținerea și neplata impozitelor și contribuțiilor în cel mult 30 de zile de la scadență este încă o dovadă de lipsă de respect față de cei care creează locuri de muncă și contribuie la creșterea economică, susținând bugetul de stat cu milioane de euro anual”, sunt de părere reprezentanții mediului de afaceri. 


„Suntem considerați infractori. În loc să apară măsuri pentru stimularea mediului de afaceri, permanent se pune o presiune pe business-uri. E anormal să propui închisoare pentru patronul care a întârziat plata a câțiva lei, actul normativ nu prevede aplicarea pedepselor proporțional cu gravitatea infracțiunii, nu e deloc flexibil. Statul ori nu știe, ori se preface că nu știe cum funcționează o afacere. Noile măsuri fiscale sunt ca o avalanșă pentru mediul de afaceri, ne bulversează și ne afectează”, este de părere Alin Burcea, CEO-ul uneia dintre cele mai mari agenții de turism din țară. 


Mediul de afaceri cere reducerea poverii fiscale cu salariile 


Potrivit acestuia, așteptările de la autorități sunt cu totul altele. E nevoie de măsuri pentru stimularea creșterii afacerilor, reducerea poverii fiscale cu salariile, rezolvarea crizei de personal. În turism și industria hotelieră, lipsa personalului calificat a devenit acută. 


„Industria hotelieră are nevoie de bucătari, ospătari, recepționeri, nu mai avem școli de meserii și nu înființăm unele. Angajații școliți la locul de muncă sunt greu de păstrat când în străinătate câștigă mult mai bine. În agențiile de turism, ca să ne păstrăm angajații, derulăm programe pentru fidelizarea lor, cu costuri importante pe an”, mai precizează administratorul. 


Acesta spune că, în lipsa unor măsuri fiscale care să stimuleze angajatorul să ofere salarii cât mai mari, patronii și-au pierdut mulți din angajați, tentați să plece în străinătate, unde pot duce un trai decent. 


„Dacă vrei să îți crești business-ul, trebuie să ai angajați mulțumiți și longevivi în companie, iar asta se face numai prin atenție și investiție constantă în calificarea lor, prin cursuri și infotripuri și prin crearea unei culturi organizaționale și a unui mediu de lucru în care să le facă plăcere să trăiască, să muncească, nu doar să-și bifeze task-urile”, mai completează Alin Burcea. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 20 mai Foto : Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București 37469 vizite, 0 comentarii Vine! Foto cu Radu Mazăre în cursa TAROM Paris - București
Actual
ieri, ora 11:35 Foto : Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță 2226 vizite, 0 comentarii Veste bună pentru români. Când se anunță următoarea minivacanță
Politică
marti, 21 mai Foto : UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova 1922 vizite, 0 comentarii UPDATE. Radu Mazăre, dus la Penitenciarul Rahova
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8653 secunde