Incertitudinea cu privire la disponibilitatea alimentelor poate provoca un val de restricții la export

289
Incertitudinea cu privire la disponibilitatea alimentelor poate provoca un val de restricții la export - image-1585755600.jpg

Articole recomandate



Incertitudinea cu privire la disponibilitatea alimentelor poate provoca un val de restricții la export și ar putea genera o penurie pe piața mondială, iar astfel de reacții pot modifica echilibrul dintre oferta alimentară și cerere, ducând la creșterea prețurilor și creșterea volatilității prețurilor, susțin reprezentanții organizațiilor internaționale, conform agerpres.ro.


"Am aflat din crizele anterioare că astfel de măsuri sunt deosebit de dăunătoare pentru statele cu venituri mici și cu deficit alimentar și pentru eforturile organizațiilor umanitare de a achiziționa alimente pentru cei care au nevoie disperată de acestea. (...)


Trebuie să ne asigurăm că răspunsul nostru la COVID-19 nu creează, în mod involuntar, penurii nejustificate de produse esențiale și exacerbează foamea și malnutriția", se menționează într-un comunicat comun, semnat de Organizația pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO), Organizația Mondială a Comerțului (OMC) și Organizația Mondială a Sănătății (OMS).


Potrivit sursei citate, odată cu adoptarea unor măsuri care vizează stoparea accelerării pandemiei COVID-19 sunt necesare și măsuri de minimizare a efectelor potențiale asupra ofertei de alimente sau a consecințelelor neintenționate asupra comerțului mondial și securității alimentare.


"Atunci când statele întreprind măsuri pentru a proteja sănătatea și bunăstarea cetățenilor lor, acestea ar trebui să se asigure că orice măsuri legate de comerț nu perturbă lanțul de aprovizionare cu alimente. Astfel de întreruperi, inclusiv împiedicarea circulației lucrătorilor din industria agricolă și alimentară precum și întârzierea la frontiere a containerelor alimentare, duc la deteriorarea mărfurilor perisabile și la o creștere a risipei de alimente.", se menționează în comunicat.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5262 secunde