Începe reabilitarea aripii vechi a Urgenței

1831
Începe reabilitarea aripii vechi a Urgenței - 1ceb109ed740ea7df0ec3b7d4b6b3584.jpg

Articole de la același autor

Ușa glisantă ce desparte sala de așteptare din aripa nouă a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Constanța de partea veche pare că separă două lumi. La ora actuală, bolnavii care ajung la Urgență sunt primiți într-un spațiu reabilitat, cu secțiuni pentru rudele care așteaptă și pentru consultarea bolnavilor. După triere, pacienții cu afecțiuni majore, cei care au nevoie de perfuzii și victimele accidentelor, sunt tratați în aripa nouă. În schimb, cei cu afecțiuni minore sunt duși în cabinetele vechi, unde îi așteaptă același culoar neîncăpător, aceiași pereți scorojiți, scaunele jerpelite și toaleta, unde mai bine nu intră.
Conducerea Spitalului Județean susține că situația este pe cale să se schimbe, căci au întreaga sumă necesară demarării reparațiilor capitale și în această parte a unității medicale. "Începem, de săptămâna viitoare, reabilitarea părții vechi a UPU. Sperăm că în două - trei luni să terminăm și să avem o întreagă unitate modernă. Valoarea investiției este de zece miliarde de lei vechi, cea mai mare parte a sumei fiind asigurată de Ministerul Sănătății, iar 5% de Consiliul Județean Constanța", a afirmat dr. Dan Căpățână.
În perioada în care vor fi realizate lucrările, întreaga activitate medicală se va desfășura în aripa nouă a UPU. "Secțiile vor sta înghesuite o perioadă", a adăugat managerul.
De asemenea, în curând va fi demarată și amenajarea intrării noi în spital, dinspre Capitol. "Vor fi refăcute scările, va fi montată copertină și rampă de acces", a spus dr. Căpățână.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2866 secunde