Începe programul "A doua casă". Cum poți cumpăra o casă mai mare și mai scumpă, cu bani de la stat

Duminică, 11 Octombrie 2015, 16:23
2116
5
În Constanța se construiesc blocuri pe bandă rulantă. Investitorii pare că au găsit rețeta câștigătoare și fac apartamente pe care le vând apoi celor în căutarea unei locuințe noi. Mulți își pun speranța în programul "Prima Casă" cu care Guvernul se tot laudă de ceva timp încoace. Însă, în Constanța, numărul celor care aleg să-și cumpere o locuință prin programul "Prima Casă" este încă destul de mic.

"Se caută cu precădere apartamente în blocuri noi, dar sunt destul de puțini cei care reușesc să le ia prin «Prima Casă». De cele mai multe ori, ei nu se încadrează cu veniturile sau nu au un loc de muncă stabil, adică sunt angajați de prea puțin timp. Tocmai de aceea, mulți preferă să ia pe numele părinților, cu credit ipotecar clasic, mai ales că și acolo condițiile s-au mai relaxat în ultimul timp și dobânzile au mai scăzut și nu este prea mare diferența", a explicat A.S., agent imobiliar în Constanța.

Din ce în ce mai multe solicitări

Dacă în 2014, aproximativ 5.000 de constănțeni aleseseră programul "Prima Casă", în 2015, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, instituția care gestionează programul, anunță un maxim istoric al solicitărilor de garantare. Practic, ritmul mediu al solicitărilor de garantare primite, în ultima perioadă, de către fond este de 220 de solicitări pe zi, față de 120 de solicitări pe zi, care se înregistrau în 2014.

De altfel, reprezentanții FNGCIMM atrag atenția că analiza dosarului poate dura ceva mai mult, din cauza aglomerației. "Având în vedere volumul

mare de solicitări de garantare pe care FNGCIMM le procesează în această perioadă, recomandăm potențialilor noștri clienți să încheie antecontractele de vânzare-cumpărare pe un termen de minimum 30 de zile", precizează Biroul de presă al FNGCIMM.

Casă mai mare și mai scumpă

De câteva zile, "Prima Casă" a suferit câteva modificări, astfel încât proprietarii au acum posibilitatea de a se înscrie la " A doua casă". Practic, "beneficiarii programului vor avea posibilitatea achiziționării unei noi locuințe în cadrul programului «Prima Casă», cu suprafață utilă mai mare sau cu o valoare mai mare decât locuința achiziționată sau construită inițial în program, cu condiția ca locuința achiziționată sau construită inițial să fie înstrăinată prin vânzare - cumpărare cel mai târziu până la data încheierii contractului de vânzare - cumpărare a noii locuințe, iar creditul acordat inițial în cadrul programului să fie lichidat până la data încheierii contractului de vânzare - cumpărare a noii locuințe, care va beneficia de garanția statului în această nouă etapă a programului", precizează reprezentanții FNGCIMM.

Ar putea scădea prețurile?

Se pare că sunt deja constănțeni interesați să treacă la o casă mai mare, chiar dacă vor trebui să plătească mai mult. "De astă vară, de când s-a auzit de această posibilitate, am avut câteva familii care au început să caute apartamente mai mari decât cele pe care le-au achiziționat prin program, în 2012 și 2013. Unii chiar vor să dea un avans mai mare, pentru ca să aibă rate mai mici", a mai spus agentul imobiliar.

Sunt însă și clienți care așteaptă ca prețurile să mai scadă, având în vedere că numărul apartamentelor scoase la vânzare în perioada următoare va crește simțitor, o dată cu finalizarea mai multor proiecte imobiliare din oraș.

Comentează știrea

rodica
12 octombrie 2015
oferta job

Avem urgent nevoie de colaboratori pentru activitate usoara la domiciliu! Se lucreaza in timpul liber, part-time, circa 2 sau 3 ore pe zi. Cerem cunostinte minime de navigare pe internet, de lucru cu fisiere pdf si word si cel putin studii medii. Cereti acum detalii mai multe la adresa de email: rodica9@gmx.net

cornelius
12 octombrie 2015
oferta fenomen

Oferta-fenomen care a cuprins toata tara! Mai asisti mult timp la extinderea acestui fenomen sau te alaturi si tu si incepi sa castigi bani? Sau vrei sa observi ani de zile de acum incolo cresterea continua a echipei noastre si alte exemple de oameni care castiga bani? Intra in echipa noastra, invata totul de la noi si atinge prosperitatea! Chiar daca acum nu crezi, te vei convinge curand. Dar e mai bine sa te convingi acum! Cere urgent informatii mai multe la adresa de email: lucky_vasl@yahoo.com

MORIS
14 iulie 2017
Oferta de împrumut se aplică

Bine ati venit la Moris Credit Company. În această companie, veți găsi soluțiile pentru orice depresie financiară pe care cântărește mai jos. Ai împrumut de vis. Doar asigurați-vă că lucrați cu noi, fără îndoială, iar cerul va fi limita. Avem birouri bune din întreaga lume (SUA, Turcia, Spania, bulgărească și toate celelalte locații). Contactati-ne azi la: Morisloancompany1@gmail.com Site-ul: http://morisloancompany6.wix.com/morisloancompany Telefon: +17273008703 Vă mulțumesc, MORIS FRED

PATRICK
22 octombrie 2017
paulallen.loanfirm@gmail.com

UN MOMENT UNIBELIEVAL NICIODATĂ NU VĂ UTILIZEAZĂ SUNT O INCREDERE DIN COMPANIEI DE ÎMPRUMUT PAUL ALLEN. Numele meu este Miss Patrick Deborah, sunt din Limerick, Irlanda. care nu sunt încă căsătoriți datorită frânei de inimă, am căutat un împrumut autentic companie pentru lunile trecute, pentru a-mi spori afacerea, așa că am noroc împrumut de la PAUL ALLEN LOAN COMPANY, cu o rată a dobânzii foarte scăzută 2%, ACEASTA ESTE TESTATEA MEA, in cateva zile am fost scammed atat aici cat si pe aici internet, care pretind a fi fiabili la final, toți mă înșelă cu a o mulțime de bani, a fost așa ca pe internet am aceeași mărturie și eu încercat cu cel mai bun lucru pe care a venit-o ca un vis E-mail: (paulallen.loanfirm@gmail.com) și îi mulțumesc lui Dumnezeu că astfel de împrumuturi există încă acest lucru e înșelător în toate locurile, vă rog să-i sfătui pe toți cei care sunt care au nevoie de împrumut pentru a merge (paulallen.loanfirm@gmail.com) vor nu te lasa niciodata, iar viata ta se va schimba ca a mea Paul Allen COMPANIA DE ÎMPRUMUTURI. astăzi și obțineți împrumutul de la ei. Dumnezeu să ajute Paul Allen COMPANIA DE ÎMPRUMUTURI. pentru oferta lor reală de împrumut.  Asigurați-vă că încercați cele mai bune și contactați-i și obțineți ce doriti sa obtineti cu succes de la aceasta companie fara stres.

Doamna Awawu Nene
19 decembrie 2017
Căutați asistență financiară?

Căutați asistență financiară? Aveți nevoie de un împrumut de urgență pentru a vă plăti facturile sau datoriile? indiferent de împrumut poate ar trebui să ne contactați astăzi cu numele dvs. complet, suma împrumutului necesară, durata împrumutului, țara / orașul și ocupația dvs. prin e-mail: awawunene@yahoo.com Doamna Awawu Nene

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.3395 secunde