Începe Postul Paştelui. „Biserica ne cheamă mai intens la rugăciune”

326
Începe Postul Paştelui. „Biserica ne cheamă mai intens la rugăciune” - post-1615738107.jpg

Articole de la același autor

Începând de astăzi, 15 martie, ortodocşii intră în postul Paştelui, sfânta sărbătoare pascală urmând a avea loc, anul acesta, în data de 2 mai. Preoţii spun că acest post este cel mai lung şi cel mai aspru din posturile de durată întâlnite în Biserica Ortodoxă şi mai este cunoscut şi sub denumirea de Postul Mare.

Ţinând cont de faptul că el aminteşte şi de postul celor 40 de zile ţinute de Hristos înainte de începerea activităţii Sale mesianice, a primit şi numele de Paresimi. În vechime, Postul Sfintelor Paşti avea menirea de a-i pregăti pe cei ce urmau să primească botezul în noaptea Învierii.

Potrivit pr. Eugen Tănăsescu, postul are aceiaşi vechime ca omul și este singura cale prin care putem dobândi fericirea adevărată și veșnică, dacă îl unim cu rugăciunea. „Postul alimentar este doar prima treaptă pe o scară mai lungă a postirii de la cele rele, care ne risipesc bucuria sfințeniei. De aceea, în această perioadă, Biserica ne cheamă mai intens la post și rugăciune, două aripi cu care putem zbura spre înălțimile alese și luminoase ale desăvârșirii”, ne-a declarat preotul.

Regulile bisericeşti au stabilit ca zilele rânduite pentru ajunare, adică abţinerea totală de la mâncare şi băutură, sunt lunea şi marţea din prima săptămână a postului. În ultima săptămână, numită Săptămâna Patimilor, se ajunează luni, marţi, miercuri, vineri şi sămbătă. În aceste zile se pot consuma, seara, doar pâine şi apă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2885 secunde