Începe lupta pentru plaje! Zeci de sectoare libere, scoase la licitație

2893
Începe lupta pentru plaje! Zeci de sectoare libere, scoase la licitație - fotofondplaje2-1525181705.jpg

Articole de la același autor

Deși sezonul estival a fost deschis cu prilejul minivacanței de 1 Mai, multe sectoare de plaje nu sunt încă închiriate. Abia de mâine, toți cei care doresc să închirieze un sector de plajă se pot înscrie la licitație.

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral organizează, la mijlocul lunii mai, licitație publică pentru atribuirea sectoarelor de plajă libere. 79 de sectoare și subsectoare de plajă sunt propuse spre închiriere în această vară, aproape dublu față de anul trecut, iar multe dintre ele sunt în porțiunile recent reabilitate și în zone foarte cunoscute și frecventate de turiști.

"Procedura aplicată pentru atribuirea contractului de închiriere a sectorului de plajă este licitație publică. Durata închirierii este de unul sau mai multe sezoane estivale. Caietul de sarcini se poate procura, începând de joi, 3 mai, de la sediul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral din Constanța, strada Mircea cel Bătrân nr. 127, Biroul Mecanism Economic și Sinteze Economice, etajul 2. Prețul unui caiet de sarcini este de 399,89 de lei, cu TVA inclus. Ofertele pentru licitație se vor depune la secretariatul ABADL, până vineri, 11 mai, la ora 14. Deschiderea ofertelor va avea loc la sediul ABADL, în perioada 14 - 18 mai, ora 10. Durata de valabilitate a ofertelor va fi de cel puțin 60 de zile de la data limită de depunere a ofertelor. Limba de redactare a ofertei este limba română", precizează directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Hristu Uzun.

Plajele noi din Mamaia, cele mai tentante

Cele mai tentante sunt, cu siguranță, plajele din Mamaia. Anul acesta, sunt scoase la licitație 13 subsectoare nou înnisipate și două sectoare nereabilitate. Sunt disponibile plajele din zona Grill House, din zona Complexului Cleopatra, a Complexului Aristocratos, a Garofiței Felix, dar și cele din fața Hotelului Select, Hotelului Mihaela/Bella Italia, Hotel Del Mar, Hotel Bavaria Blu, din fața Hotelului Dacia Sud, din fața Hotelului Promenada, din fața Hotelului Pescăruș, din fața Restaurantului Parc, din fața Hotelului Parc, din fața Complexului Bingo, din fața clubului Puro Beach și din zona Castel - Orient.

Sigur va fi bătaie și pe plajele din Constanța, mai ales că toate sunt nou înnisipate, iar directorul ABADL a anunțat că nu mai este interdicție de a pune șezlonguri la mal. Sunt scoase la licitație 14 subsectoare din zona Faleză Nord, din care unul în dreptul cartierului Fin.Co.Ge.Ro.

Și în Eforie Nord sunt disponibile plajele nou înnisipate. Este vorba despre 18 subsectoare, de la Complexul Steaua de Mare până lângă portul turistic.

"Recomandăm vizualizarea subsectoarelor de plajă înainte, având în vedere că o parte dintre acestea sunt localizate între mare și diverse proprietăți particulare. Îi sfătuim pe doritori să le vizualizeze înainte de a depune ofertele. De asemenea, precizăm că sectoarele de plajă Mamaia VIII și Eforie Nord I fac obiectul unor litigii inițiate de SC Romned Port Operator SA", explică șeful ABADL.

Plaje sălbatice și greu accesibile, la Tuzla și Corbu

În rest, mai sunt propuse trei sectoare pe zona Corbu - Năvodari, cinci sectoare în Năvodari, două sectoare pe Cordonul Eforie Nord - Eforie Sud, un sector la Tuzla, 14 la Olimp, unul la Neptun, două la Jupiter, două la Cap Aurora, 12 la Venus, șapte pe Cordonul Venus - Saturn, 11 în Saturn și două la Mangalia.

Pentru sectoarele de plajă Corbu - Năvodari și cele localizate în dreptul localității Tuzla, se recomandă vizualizarea acestora înaintea depunerii ofertelor.

"Aceste sectoare de plajă nu sunt amenajate turistic, nu beneficiază de utilități și căi de acces facile. Intervenția cu utilaje mecanizate de către instituția noastră nu se poate realiza", avertizează directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5753 secunde