Începe deratizarea! Momeli toxice, în toate cartierele din Constanța

315
Începe deratizarea! Momeli toxice, în toate cartierele din Constanța - incepederatizarea1-1554646041.jpg

Articole de la același autor

Începând de astăzi, 8 aprilie, Primăria Constanța va demara acțiunile de deratizare în municipiu. În cursul săptămânii viitoare vor fi amplasate momeli toxice în locuri inaccesibile populației pentru protejarea sănătății populației, conservării și protecției mediului înconjurător. Momelile, care conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile, vor fi protejate în stațiile de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător.

"Rugăm constănțenii să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare pe care le reperează în parcuri sau zone verzi. Se interzice ridicarea momelilor de la locurile în care au fost amplasate, pentru preîntâmpinarea eventualelor accidente", recomandă reprezentanții Primăriei Constanța.

Aceștia le reamintesc persoanelor juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze deratizarea imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei, precum și ori de câte ori este necesar - conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3.

Acțiunile de deratizare se vor desfășura pe cartiere și în funcție de condițiile meteo. Astfel, luni, se va acționa pe bulevardul 1 Mai, zona Abator, cartierele Km 4-5, Km 5, Faleză Sud – Poarta 6, precum și pe bulevardul Aurel Vlaicu, Viile Noi, CET. Marți, echipele vor ajunge în zona ICIL, zona Casa de Cultura a Sindicatelor, cartierele Trocadero, Dacia, Tomis I, Tomis II și Tomis III. Miercuri, vor fi amplasate momelile toxice în cartierul Faleză Nord, dar și în zona peninsulară și cartierele Compozitori și Baba Novac. Joi, 11 aprilie, echipele se vor afla în stațiunea Mamaia și în cartierul Tomis Plus, urmând ca a doua zi să fie cuprins și cartierul Tomis Nord. De asemenea, în tot acest interval echipele vor interveni și în parcuri, promenade, scuaruri și la platformele de deșeuri din zonele vizate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5937 secunde