Începe campania de amenzi pentru cei care nu și-au asigurat locuințele

3185
4
Începe campania de amenzi pentru cei care nu și-au asigurat locuințele - asigurarecasa1-1344269052.jpg

Polița de asigurare a locuințelor împotriva dezastrelor naturale a devenit obligatorie prin lege. Cu toate acestea, puțini constănțeni au încheiat deja un contract de asigurare pentru căminul lor. Unii din lipsă de bani, alții din neglijență. Cu toții riscă însă amenzi consistente dacă vor fi depistați fără asigurare, nemaivorbind de faptul că nu vor putea fi despăgubiți pentru pagubele suferite în caz de dezastru natural.
Conducerea Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța ne atrage însă atenția că, dacă până la data de 5 august 2012, nu am încheiat poliță de asigurare împotriva dezastrelor naturale (PAD), conform Legii nr. 260/2008, riscăm amenzi contravenționale cuprinse între 100 și 500 lei.
Legea spune că obligația de a încheia PAD revine proprietarilor pentru construcțiile cu destinația de locuințe, administratorului, pentru cele aflate în proprietatea statului sau a unităților administrativ-teritoriale sau locatorului, pentru locuințele dobândite prin contract de leasing financiar.
"Polița de asigurare acoperă daunele produse construcțiilor cu destinația de locuință pentru oricare dintre cele trei riscuri de catastrofe naturale respectiv pentru: inundații, cutremur, alunecări de teren, ca efect direct sau indirect al producerii acestora", precizează Virginia Uzun, directorul executiv al SPIT Constanța.

Cât plătim pentru asigurarea locuinței
Polițele de asigurare împotriva dezastrelor naturale sunt stabilite în funcție de tipul locuințelor. Pentru locuințele de tip A, cum ar fi construcțiile cu structură de rezistență din beton armat, metal ori lemn sau cu pereți exteriori de piatră, cărămidă arsă sau orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic și/sau chimic polița costă 20 de euro. Dacă însă aveți o locuință de tip B, adică o construcție cu pereții exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic și/sau chimic veți plăti numai 10 euro.



Comentează știrea

hmm
7 august 2012
ilegal

Nu e legal sa obligi omul cu asta. Se va dovedi si asta ca masura abuziva.

Cititor
7 august 2012
Ilegal?

Hmm, dar este legal sa stai cu mana intinsa la mila autoritatilor, atunci, cand spre exemplu, vine apa si-ti darama sandramaua?

constantean
7 august 2012
doar atat le-a mai ramas constantenilor...

sa cugete liber dupa ce-si platesc taxele si impozitele catre administratia mafiota spagarista-evazionista a mascariciului-zburator

cristian
13 august 2012
asigurarea obligatorie

Problema apare atunci cand in "polita de asigurare", nu esti despagubit ptr. inundatii, cutremure, si alte dezastre "naturale", pana la urma este inutila asigurarea...

Răspuns la: Ilegal?
Adăugat de : Cititor, 7 august 2012
Hmm, dar este legal sa stai cu mana intinsa la mila autoritatilor, atunci, cand spre exemplu, vine apa si-ti darama sandramaua?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3977 secunde