Începând cu 1 iulie Uniunea Europeană își redeschide granițele externe

284
Începând cu 1 iulie Uniunea Europeană își redeschide granițele externe - 289116-1591796210.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană își va publica în această săptămână propunerile cu privire la ridicarea "progresivă și parțială" a restricțiilor de călătorie la frontierele externe ale UE începând de la 1 iulie, a anunțat miercuri Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate și totodată vicepreședinte al Comisiei, potrivit Digi24.


Ar fi vorba de ridicarea restricțiilor cu anumite țări terțe, luând în considerare "un anumit număr de principii și criterii", în baza unei "abordări comune" între statele membre, a explicat el.


Interdicția de călătorii non-esențiale spre UE, în vigoare în prezent până la 15 iunie, a fost instituită la 17 martie în mod coordonat între statele membre și Comisia Europeană pentru a combate propagarea epidemiei de COVID-19, fiind prelungită de două ori până acum.


La sfârșitul săptămânii trecute, miniștrii de interne din cele 27 de state membre au convenit să coordoneze această redeschidere progresivă pentru călătorii care vin din țări din afara spațiului Schengen și UE.


Executivul european poate emite doar un aviz, decizia finală revenind fiecărui stat membru.


Comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a indicat săptămâna trecută că nu toate țările au fost de acord cu criteriile care trebuie luate în considerare pentru redeschidere.


Grecia, de exemplu, a cărei economie depinde în mare măsură de turism, a anunțat deja că va relua transportul aerian începând din 15 iunie pentru o listă de țări, inclusiv state din afara UE și spațiul Schengen, precum Australia, China și Coreea de Sud.


Referitor la frontierele interne ale Uniunii, "mai multe state membre sunt în mijlocul procesului de ridicare a controalelor", a menționat Borrell, potrivit căruia Comisia "consideră că aceste proceduri trebuie să fie finalizate în cursul lunii iunie".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8037 secunde