Încep disponibilizările în masă la Poșta Română

227
Încep disponibilizările în masă la Poșta Română - posta-1372948896.jpg

Articole de la același autor

3.650 de angajați ai Poștei Române vor fi disponibilizați în mai puțin de două luni. Potrivit reprezentanților companiei naționale, procesul de disponibilizare colectivă va începe în prima decadă a lunii septembrie, în conformitate cu acordul încheiat cu sindicatelor. 

Concedierile se vor face într-o singură etapă, iar lista finală cu cei care vor fi disponibilizați și salariile compensatorii cuvenite va fi finalizată la sfârșitul lunii august. La acest moment, se va ști și valoarea totală a salariilor compensatorii. Compania are un buget la aproximativ 60 de milioane de lei pentru următorii trei ani, pentru acest an fiind estimată cheltuirea a șapte milioane de lei cu salariile compensatorii. 

"Are loc un proces de selecție în conformitate cu un acord încheiat cu sindicatele, pe baza unor criterii, care sunt de evaluare profesională și de opțiune individuală. Până la începutul lunii septembrie, se va stabili lista cu cele 3.650 de persoane care vor fi disponibilizate, iar în prima decadă din septembrie, raporturile de muncă ale acestora încetează și intră în vigoare prevederile Contractului Colectiv de Muncă cu salarii compensatorii. Acestea se acordă lunar, în funcție de vechimea în muncă. Se vor acorda de la trei până la 30 de salarii compensatorii", a explicat Dan Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al Poștei Române. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7182 secunde